Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτά είναι τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων Λαυρίου και Σκαραμαγκά - ΦΩΤΟ

08.04.2016 | 16:32
Στο πλαίσιο υποστήριξης των προσφυγικών ροών, έχει ανατεθεί στο Πολεμικό Ναυτικό το έργο λειτουργίας δύο κέντρων ανοιχτής φιλοξενίας στις περιοχές Λαυρίου και Σκαραμαγκά.

Το κέντρο φιλοξενίας Λαυρίου βρίσκεται στις εγκαταστάσεις των παιδικών κατασκηνώσεων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε αυτό έχουν διατεθεί τα απαραίτητα / κατάλληλα μόνιμα στελέχη και στρατεύσιμο προσωπικό ώστε να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του, μεριμνώντας για την διατήρηση ικανοποιητικών συνθηκών υγιεινής, την σίτιση των φιλοξενουμένων αλλά και την παροχή πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Παράλληλα λαμβάνεται μέριμνα για την φιλοξενία των νέων μητέρων (έχει ήδη γεννηθεί ένα παιδί και αναμένεται η έλευση αρκετών στο εγγύς μέλλον), ενώ σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς επιδιώκεται η περαιτέρω αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών που φιλοξενούνται μέσω  δημιουργικών δραστηριοτήτων.


Το κέντρο φιλοξενίας Σκαραμαγκά βρίσκεται στο στάδιο κατασκευής του οποίου η υποδομή αναπτύσσεται από την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση
 Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ). Το Πολεμικό Ναυτικό έχει ήδη διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό για την λειτουργία του και το οποίο έχει αναλάβει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες οργάνωσης που θα εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του.
Στο πλαίσιο διασφάλισης της υγείας του εμπλεκόμενου προσωπικού έχει προβλεφθεί ο σύμφωνα με το ΚΕΛΠΝΟ, εμβολιασμός τους.

Η παρασκευή του συσσιτίου των φιλοξενουμένων έχει ανατεθεί μέσω των προβλεπομένων διαγωνιστικών διαδικασιών σε ιδιωτικές εταιρίες catering.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ