Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κέρι - Λαβρόφ συμφωνούν για πολιτική λύση στη Συρία

13.09.2013 | 23:42
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι αλλά και ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Συρία Λάχνταρ Μπραχίμι συμφώνησαν στην Γενεύη ότι μόνον με μια "πολιτική λύση" μπορεί να υπάρξει διευθέτηση της σύρραξης στη Συρία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην Μόσχα.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Λαβρόφ ανέφερε ότι συμφωνήθηκε εντός του μηνός να υπάρξει ένας νέος γύρος συνομιλιών, στη Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για ανταλλαγούν απόψεις όσον αφορά τις πιθανότητες να συγκληθεί μία ειρηνευτική διάσκεψη για την κρίση στη Συρία.

Εξάλλου η εκπρόσωπος του Λαβρόφ δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται στη Γενεύη. "Παραμένουμε, πιθανόν θα οριστικοποιηθεί (μια συμφωνία) κατά την διάρκεια της νύχτας", είπε η εκπρόσωπος του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας στη Γενεύη, ενώ ο Λαβρόφ συνέχιζε τις συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι. "Δεν είμαι βεβαία ότι (η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί) αύριο (Σάββατο), αλλά θα συνεχίσουν κατά την διάρκεια της νύχτας. Είναι μια ένδειξη ότι συνεχίζουμε, ότι συνομιλούμε και διαπραγματευόμαστε. Τώρα πρόκειται για μια αληθινή διαδικασία διαπραγμάτευσης, εργάζονται σε θέματα ουσίας", εξήγησε η ίδια. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ