Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κέρι: "Στη Συρία χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα" - Όχι λέει ο Πούτιν

26.08.2013 | 23:14
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα ότι είναι "αναμφισβήτητο" πως χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στην Συρία.
"Χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην Συρία", δήλωσε ο Κέρι σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον. "Αυτό είναι αναμφισβήτητο", πρόσθεσε.
Όλα τα έθνη θα πρέπει να προασπίσουν την υποχρέωση να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για την χρήση χημικών όπλων στην Συρία, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι οι εικόνες μετά την επίθεση στα προάστια της Δαμασκού την περασμένη εβδομάδα "θα πρέπει να σοκάρουν την συνείδηση του κόσμου".
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των βίντεο και των αποτιμήσεων από εκεί, δείχνουν "ότι χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην Συρία. Επιπλέον γνωρίζουμε ότι το συριακό καθεστώς διατηρεί τον έλεγχο αυτών των χημικών όπλων", πρόσθεσε εξάλλου ο ίδιος. 

Όχι λέει ο Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το συριακό καθεστώς έκανε χρήση χημικών όπλων εναντίον των ανταρτών στη Συρία, όπως έγινε γνωστό απόψε από το Λονδίνο.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα οι δύο ηγέτες, ο Πούτιν είπε στον Κάμερον: "Δεν υπάρχουν αποδείξεις, ούτε για τη χρήση χημικών όπλων, ούτε για το ποιος είναι ευθύνεται", ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.
Ο Κάμερον από την πλευρά του υποστήριξε ότι υπάρχουν "ελάχιστες αμφιβολίες" ότι η συριακή κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από την επίθεση αυτή και ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να στηρίζουν τον ισχυρισμό του καθεστώτος ότι ευθύνεται η αντιπολίτευση για τη χρήση χημικών όπλων.
Και οι δύο ηγέτες πάντως "επανέλαβαν τη θέση στην οποία είχαν συμφωνήσει όλοι οι ηγέτες των χωρών της G8 τον περασμένο Ιούνιο: ότι κανείς δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιεί χημικά όπλα και ότι κάτι τέτοιο θα άξιζε μια σοβαρή απάντηση εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ