Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΕΘΑ: "Πάρτε θέση για την χρησιμοποίηση των ΕΔ σε ρόλο αστυνομίας"

05.11.2012 | 00:49


Μπορεί πολλοί και πρώτα απ΄ όλα η κυβέρνηση και το ΥΕΘΑ να “σφυράνε” αδιάφορα για την κριτική που δέχονται σχετικά με το άκρως επικίνδυνο παιχνίδι που έχουν ξεκινήσει να παίζουν με τις ΕΔ και την προσπάθεια μετατροπής τους σε αστυνομία.

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τα γεγονότα και κυρίως καλεί άπαντες να πάρουν θέση.

Η ανακοίνωση:
“Η παρουσία ενόπλων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) σε καθήκοντα φρούρησης της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, με προφανή σκοπό την αντιμετώπιση διαμαρτυριών του λαού στα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στον τόπο μας, κρίνεται ως απαράδεκτη ενέργεια!
Επίσης κατά τη συγκέντρωση εν ενεργεία και αποστράτων στελεχών των ΕΔ της πρώτης του Νοέμβρη έξω από την Λέσχη Αξιωματικών (ΛΑΕΔ) συνάδελφοι απορούσαν βλέποντας μέσα στο κτήριο στρατευσίμους και από τα τρία όπλα σε ετοιμότητα με εξοπλισμό Μονάδων Ασφάλειας και Τάξης (ΜΑΤ).
Αυτό σημαίνει, πως τους είχαν ανατεθεί καθήκοντα «αντιμετώπισης πλήθους»! Έχουμε δηλαδή στην πράξη τέτοιες αποστολές και άλλων τμημάτων πλην της 71ης ταξιαρχίας ΣΞ, που είναι εκπαιδευμένη επ’ αυτών με βάση Νατοϊκά πρότυπα! Παράλληλα πληροφορούμαστε από τον Τύπο πως και το 575 τάγμα ειδικών δυνάμεων ανέλαβε πρόσφατα ανάλογη αποστολή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας!
Η εκπαίδευση των ΕΔ σε αστυνομικά καθήκοντα διαφαίνεται, πως εξαπλώνεται σε όλο και περισσότερες στρατιωτικές Μονάδες!

Η ΚΕΘΑ εκδηλώνοντας την πλήρη διαφωνία της

απευθύνεται:
• Προς την Ηγεσία ΥΕΘΑ και την καλεί να σταματήσει αυτού του είδους η μεταχείριση των μελών των ΕΔ. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται Ένοπλες Δυνάμεις προσανατολισμένες αποκλειστικά στην άμυνα της χώρας και όχι στην αντιμετώπισή του λαού, οσάκις διεκδικεί το δίκιο του.
• Προς τα πολιτικά Κόμματα και τα καλεί να πράξουν ό,τι πρέπει για την απάλειψη των αστυνομικών καθηκόντων απ’ τις αποστολές των ΕΔ και περιορισμό τους στη προάσπιση της ανεξαρτησίας της Πατρίδας μας και μόνο.
• Προς τους φορείς των εν ενεργεία και απόστρατων στελεχών των ΕΔ και τους καλεί να πάρουν θέση στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα”.

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ