Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κι άλλος υπουργός του Ερντογάν παραιτήθηκε

25.12.2013 | 11:09
Δεύτερος υπουργός της κυβέρνησης του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλερ, ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του εξαιτίας της εμπλοκής του γιού του στο σκάνδαλο διαφθοράς που προκαλεί τριγμούς την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση της Τουρκίας και συνταράσσει τη χώρα, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.


«Στις 17 Δεκεμβρίου είχα ζητήσει από τον πρωθυπουργό (Ερντογάν) να με απαλλάξει από τα καθήκοντά μου, σήμερα του υπέβαλα εγγράφως την απόφασή μου», διευκρινίζει ο Γκιουλέρ σε ανακοίνωσή του.Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινώσει την παραίτησή του για τους ίδιους λόγους ο τούρκος υπουργός Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν.

«Εγκαταλείπω τη θέση του υπουργού Οικονομίας ώστε να μπορέσει να πέσει άπλετο φως και να νικηθεί η απεχθής αυτή συνωμοσία που έχει επηρεάσει το παιδί μου και τους στενούς μου συνεργάτες, μεταξύ άλλων», επεσήμανε ο Τσαγλαγιάν στη σύντομη ανακοίνωσή του.

«Είναι προφανές ότι η επιχείρηση που διεξήχθη στις 17 Δεκεμβρίου είναι μια βρώμικη πλεκτάνη εναντίον του κόμματος και της κυβέρνησής μας», πρόσθεσε.Οι γιοι των Τσαγλαγιάν και Γκιουλέρ συνελήφθησαν μαζί με 22 ακόμη πρόσωπα στις 17 Δεκεμβρίου. Εναντίον τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και έχουν προφυλακιστεί. Μεταξύ αυτών είναι και ο διοικητής της δημόσιας τράπεζας Halkbank Σουλεϊμάν Ασλάν.  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ