Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κικίλιας - Δημοσχάκης: Τρία χρόνια πολιτικής εξαπάτησης των στελεχών των ΕΔ

16.01.2018 | 10:07
Για τρια χρόνια προχειρότητας, ερασιτεχνισμού και πολιτικής εξαπάτησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, κατηγόρησαν την κυβέρνηση οι υπεύθυνοι του τομέα Άμυνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε κοινή δήλωση τους οι κύριοι Βασίλης Κικίλιας και Αναστάσιος Δημοσχάκης με αφορμή το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε εχθές στη Βουλή  υπογραμμίζουν ότι οι διατάξεις του θα επιφέρουν δραματικές συνέπειες στα εισοδήματα αποστράτων και εν ενεργεία στελεχών, τόσο μέσα από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, τον επανυπολογισμό των συντάξεων μέσα από το νόμο Κατρούγκαλου, την μείωση των φοροαπαλλαγών και οικογενειακών παροχών καθώς επίσης μέσα από το αλαλούμ όπως το χαρακτηρίζουν με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.  

Ολόκληρη η δήλωσή τους είναι η ακόλουθη: 

«Η έλευση της “μεταμνημονιακής εποχής” που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων της αξιολόγησης, δεν είναι τίποτε άλλο από μια από τις γνωστές “αυταπάτες” της και συνιστά άλλη μία προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών.

Δυστυχώς, τόσο το 2018 όσο και τα επόμενα έτη και τα εν αποστρατεία στελέχη - συνταξιούχοι των Ενόπλων μας Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας θα έρθουν αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα της πολιτικής εξαπάτησης των κ. Τσίπρα και Καμμένου.

Συγκεκριμένα:

Για πρώτη φορά αποσυνδέθηκε η σύνταξη του εν αποστρατεία στελέχους από τον αντίστοιχο μισθό του εν ενεργεία.

Μετά την παρέλευση 20μήνου, δεν έχουν ακόμη εκδοθεί οι νέες συντάξεις, παρά μόνο χορηγούνται προσωρινές και μειωμένες προκαταβολές σύνταξης. Οι νέες συντάξεις, όταν εκδοθούν, θα είναι μειωμένες σημαντικά, αφού αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού τους.

Το πρώτο τρίμηνο του 2018, οι παλιές συντάξεις θα επαναϋπολογιστούν σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου και οι μειώσεις που θα προκύψουν θα χορηγηθούν, ως προσωπική διαφορά, μόνο για το έτος 2018. Η εν λόγω προσωπική διαφορά θα περικοπεί, από 1/1/2019, σε ποσοστό έως το 18% της καταβαλλόμενης κύριας σύνταξης.

Αναστέλλεται και μετατίθεται για μετά το 2022 η όποια αύξηση προκύψει για τις συντάξεις, σε συνάρτηση με τις μεταβολές του Α.Ε.Π. και του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.

Η οικογενειακή παροχή περικόπτεται από 1/1/2019 και θα χορηγείται μόνο επίδομα τέκνων με εισοδηματικά κριτήρια.

Καταργείται από 1/1/2018, η έκπτωση του φόρου εισοδήματος ποσοστού 1,5% κατά την προκαταβολική παρακράτηση του φόρου εισοδήματος, καθώς και η αντίστοιχη έκπτωση Φόρου Εισοδήματος από ιατρικές δαπάνες.

Μειώνεται κατά 650 ευρώ, από το φορολογικό έτος 2020, η έκπτωση φόρου εισοδήματος, από το φορολογητέο εισόδημα.

Επιπρόσθετα επισημαίνουμε:

Το αλαλούμ που επικρατεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σχετικά με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς εννέα μήνες μετά την ψήφιση του ν.4472/2017, δεν έχουν ακόμη εκδοθεί υπουργικές αποφάσεις για τη νυκτερινή αποζημίωση, τις κρατήσεις υπέρ των Μετοχικών Ταμείων και δεν έχει διευκρινιστεί εάν ισχύει η αναδρομική του εφαρμογή.

Την ταφόπλακα που έβαλε ο κ. Καμμένος στην υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, για χορήγηση και του λοιπού 50% των μειώσεων του ν.4093/12, που χορήγησε η Κυβέρνηση Σαμαρά.

Τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τρία χρόνια προχειρότητα, ερασιτεχνισμός και πολιτική εξαπάτηση και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων». 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ