Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κικίλιας: Επίσκεψη σε Αρχηγείο Στόλου - Ναύσταθμο Σαλαμίνας

02.01.2018 | 17:14
Επίσκεψη στο Αρχηγείο Στόλου και το Ναύσταθμο Σαλαμίνας πραγματοποίησε το πρωί ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας αντάλλαξε ευχές για την έλευση του νέου έτους με το προσωπικό του Επιτελείου Στόλου, τα πληρώματα πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού και το προσωπικό Συνεργείων του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, ενώ ξεναγήθηκε στη Φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ, στο Υποβρύχιο ΜΑΤΡΩΖΟΣ και στο Σκάφος Ανορθοδόξου Πολέμου ΩΚΥΑΛΟΣ.

Τον Τομεάρχη Άμυνας της Ν.Δ. υποδέχθηκε ο Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Ι. Παυλόπουλος ΠΝ, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας συναντήθηκε με τον Διοικητή Διοικητικής Μέριμνας, Αντιναύαρχο Ν. Καφέτση ΠΝ και τον Διοικητή Ναυστάθμου Σαλαμίνας, Αρχιπλοίαρχο Γ.Ν. Μπαμπλένη ΠΝ.Η φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ"

Η "ΣΠΕΤΣΑΙ"  είναι μια φρεγάτα MEKO, Ελληνικής κατασκευής που εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό το 1996, έχει μήκος 117 μέτρα εκτόπισμα 3600 τόνους και μπορεί να δράσει σε πολλαπλό περιβάλλον απειλών.

Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με ένα πολυβόλο διαμέτρου 5 ιντσών, διαθέτει δύο συστήματα αντιπυραυλικής προστασίας «Φάλαγξ» στην πλήρη και στην πρύμνη, φέρει δύο διπλούς τορπιλοσωλήνες για να αντιμετωπίζει υποβρύχια.

Η φρεγάτα «Σπέτσαι» διαθέτει 16 πυραύλους επιφανείας – αέρος Sea Sparrow, για την αντιπυραυλική άμυνα και οκτώ βλήματα επιφανείας Harpoon, για την αντιμετώπιση απειλών επιφανείας.

Το υποβρύχιο "Ματρώζος"

Ο "Ματρώζος" είναι Υποβρύχιο κλάσης 214. Τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του είναι τα ακόλουθα: 
  • ΜΕΓΙΣΤΟ ΜΗΚΟΣ: 65,30m
  • ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΛΑΤΟΣ: 6,3m
  • ΥΨΟΣ (ΑΝΕΥ ΙΣΤΩΝ): 13m
  • ΕΚΤΟΠΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ: 1688tn
  • ΕΚΤΟΠΙΣΜΑ ΣΕ ΚΑΤΑΔΥΣΗ: 1858tn
  • ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ: 10,5kns
  • ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΤΑΔΥΣΗ: 21kns
ΠΡΟΩΣΗ

Η πρόωση επιτυγχάνεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 3.900 kW σε συνδυασμό με το σύστημα αναερόβιας πρόωσης (AIP), την παραγωγή δηλαδή ηλεκτρικής ενέργειας από κυψέλες υγρών καυσίμων. Το σύστημα αυτό απαλλάσσει τα Υ/Β αυτού του τύπου (όποτε επιχειρησιακά απαιτείται) από την διαδικασία εκτελέσεως αναπνευστήρα για τη φόρτιση των συστοιχιών του, μια διαδικασία που καθιστά τα Υ/Β ευάλωτα σε εντοπισμό από ανθυποβρυχιακές μονάδες.

ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

Τα Υ/Β κλάσεως 214 είναι πλήρως εφοδιασμένα με τις κεραίες, πομπούς και δέκτες που είναι απαραίτητα για τις επικοινωνίες τους.

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Τα Υ/Β κλάσεως 214 του Πολεμικού Ναυτικού θα φέρουν το ολοκληρωμένο οπλικό σύστημα ISUS της εταιρείας ATLAS ELEKTRONIK, του οποίου οι κονσόλες με τη δυνατότητα της μεταξύ τους εναλλαγής λειτουργιών, θα αποτελούν τα απαραίτητα συστήματα ναυτιλιακής έρευνας, όπως RADAR, ESM, GPS, ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ κ.τ.λ. Φυσικά πολλά σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα, όπως ιστοί OPTRONIC με πολλές δυνατότητες απεικόνισης θα αποτελούν σημαντικά ναυτιλιακά αλλά και επιχειρησιακά βοηθήματα.

ΟΠΛΙΣΜΟΣ

Στο οπλικό Σύστημα ISUS ολοκληρώνονται, τόσο οι τορπίλλες, όσο και τα Κατευθυνόμενα Βλήματα SUBHARPOON , τα οποία θα φέρει το Υ/Β στους 8 Τ/Σ και στις θέσεις εφεδρικών όπλων.

SONAR

Στο ίδιο οπλικό σύστημα ενσωματώνεται, παθητικό SONAR μεσαίων και χαμηλών συχνοτήτων, SONAR ναυτιλίας / εντοπισμού ναρκών, ενεργητικού SONAR και άλλες υποβοηθητικές λειτουργίες για την στοχοποίηση και επίλυση προβλήματος βολής.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το προσωπικό Υ/Β τ. «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» συνίσταται από 6-7 Αξιωματικούς και από πλήρωμα 28-30 ανδρών (Μονίμων Υπαξιωματικών και Επαγγελματιών Οπλιτών)

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Μπορεί να μεταφέρει επαρκή τρόφιμα και πόσιμο νερό για πλου έως 50 ημέρες, ενώ δεν υφίσταται πρόβλημα ανεφοδιασμού με καύσιμα – λιπαντικά.

 

ΣΧΟΛΙΑ