Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κικίλιας: Τσίπρας και Καμμένος έβλαψαν τα εθνικά μας συμφέροντα

25.11.2018 | 16:02
Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, αποδομεί την πολιτική της συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόσο στον τομέα της εσωτερικής όσο και στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, αποδεικνύοντας με στοιχεία ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος έβλαψαν τα εθνικά μας συμφέροντα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Βασ. Κικίλια προς την «δημοκρατική».

• Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απέρριψε την καταρχήν συμφωνία Πρωθυπουργού-Αρχιεπισκόπου. Η κυβέρνηση φαίνεται να υποχωρεί. Ποια θεωρείτε πως είναι η στόχευση της κυβέρνησης και ποια είναι η θέση της Ν.Δ.;

Το αρχικό επιχείρημα της κυβέρνησης περί τακτοποίησης των θεμάτων Κράτους-Εκκλησίας ξεγυμνώθηκε πολύ σύντομα. Ο κ. Τσίπρας επιχείρησε, μετά την ελληνική κοινωνία, να διχάσει και την Εκκλησία της Ελλάδας. Προσπαθεί στο δρόμο για τις εκλογές να τονώσει το ηγετικό του προφίλ και να δείξει ότι αγγίζει όλα τα δύσκολα θέματα ως ένας μεταρρυθμιστής, που δε φοβάται το πολιτικό κόστος.

Στην πραγματικότητα όμως, διαπιστώνοντας την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δίστασε να κλονίσει τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, για να κάνει 10.000 προσλήψεις σε μια ύστατη προσπάθειά του να διασωθεί εκλογικά. Αυτός είναι ο ορισμός του εμπαιγμού. Όσον αφορά τη συμφωνία που παρουσίασε πριν λίγες μέρες με τυμπανοκρουσίες ο Πρωθυπουργός, αυτή είχε ήδη καταρρεύσει πριν την άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης.

Εμείς σεβόμαστε το ρόλο και την Ιστορία της Εκκλησίας ανά τους αιώνες δίπλα στην ελληνική κοινωνία, τους αγώνες που έχουν δώσει μαζί και ενστερνιζόμαστε απόλυτα τις ανησυχίες για το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών. Αφενός γιατί δεν υπάρχει κανένα όφελος για το δημόσιο ταμείο και αφετέρου γιατί εγείρει σειρά προβλημάτων, π.χ. για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των κληρικών. Το δε επιχείρημα της κυβέρνησης ότι μπορεί να κάνει 10.000 νέες προσλήψεις είναι επιεικώς φαιδρό, καθώς οι κληρικοί ούτως ή άλλως θα εξακολουθούσαν να πληρώνονται από το Δημόσιο.
Άλλωστε, η Νέα Δημοκρατία είχε ψηφίσει νόμο επί της κυβέρνησης Σαμαρά, που βρισκόταν σε πλήρη συμφωνία με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αυτή είναι η διαφορά μας με το ΣΥΡΙΖΑ.

• Θεωρείτε ότι θα βρεθεί κοινός τόπος σε μεγάλα θέματα με την κυβέρνηση ώστε να προχωρήσει η Συνταγματική Αναθεώρηση;

Ο κ. Τσίπρας θέλει να μπλοκάρει τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ο ίδιος προεξόφλησε την νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές. Όταν στην πρόταση να ψηφίσουμε τώρα τα άρθρα, να αποφασίσει ενδιάμεσα ο ελληνικός λαός την επόμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και η επόμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία να αλλάξει το Σύνταγμα, η απάντηση του κ. Τσίπρα είναι «δε θα σας αφήσω κύριε Μητσοτάκη, να κάνετε το Σύνταγμα όπως θέλετε», αυτή είναι η απόλυτη δημόσια ομολογία ήττας του ΣΥΡΙΖΑ. Καλά έκανε και το είπε. Είναι αλήθεια ότι θα χάσει.
Είναι βέβαια υποκριτικό να μας κουνάει το δάχτυλο και να υπερασπίζεται την αποσύνδεση της προεδρικής εκλογής από τη διάλυση της Βουλής, ένα κόμμα που έκανε ακριβώς το αντίθετο το 2014, για να πάρει την εξουσία και να καταστρέψει τη χώρα.

• Η συμφωνία των Πρεσπών προχωρά γρήγορα στη γειτονική χώρα. Πιστεύετε ότι θα περάσει και από την ελληνική Βουλή τους πρώτους μήνες του 2019;

Ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά έβλαψαν τα εθνικά συμφέροντα, δίνοντας «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα στα Σκόπια, γιγαντώνοντας την ίδια στιγμή τον αλυτρωτισμό της γειτονικής χώρας. Απεύχομαι αυτό που δυστυχώς μοιάζει όλο και πιο πιθανό: Με διάφορους τρόπους να βρεθούν οι πρόθυμοι να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σας διαβεβαιώνω όμως ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου για να μην περάσει αυτή η συμφωνία. Και όπως έχει ξεκαθαρίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να την ψηφίσουμε ούτε στη σημερινή Βουλή, ούτε στην επόμενη.
Ας απαντήσουν όμως οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στον κ. Κοτζιά, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του ισχυρίστηκε ότι οι Σκοπιανοί έχουν ήδη παραβιάσει τη συμφωνία και ότι στην αναθεώρηση του Συντάγματος που ψηφίζουν εκεί, έχουν βάλει άρθρα που δεν προβλέπει η συμφωνία. Μιλάμε για το απόλυτο θέατρο του παραλόγου: να καταγγέλλει τη συμφωνία ο ουσιαστικός εμπνευστής της!

• O πρόεδρος της Ν.Δ., δηλώνει ότι «η ελληνική οικονομία βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδο» και ζητά εδώ και τώρα εκλογές. Από πού πηγάζει η βεβαιότητα της ΝΔ ότι αν σήμερα είχαμε εκλογές και γινόταν κυβέρνηση θα έβγαζε από το αδιέξοδο την ελληνική οικονομία;

Η Ν.Δ. λέει πάση θυσία μείωση της φορολογίας, κρουνηδόν απελευθέρωση των επενδύσεων και ποιοτικές νέες θέσεις εργασίας. Σε περιβάλλον ασφάλειας, τάξης, φύλαξης των συνόρων, πάταξης της παράνομης μετανάστευσης. Αυτός είναι ο δρόμος για να βγει η ελληνική οικονομία από το αδιέξοδο. Αυτός είναι ο δρόμος για την ανόρθωση της Πατρίδας μας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ