Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κιλιντζάρογλου: Προς τη δικτατορία οδεύει η Τουρκία

17.12.2014 | 09:54
Η σημερινή ηγεσία της Τουρκίας προωθεί δραστήρια την ένταξη της χώρας στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάη, αντί στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτζάρογλου, προσθέτοντας πως η τουρκική κυβέρνηση, με τις πράξεις και τη ρητορική της απομακρύνεται από τη δημοκρατία και βαδίζει ολοταχώς προς τη δικτατορία.

Ο Κιλιντσάρογλου όμως επιτέθηκε και στις βασικές χώρες μέλη του Οργανισμού της Σαγκάη, τη Ρωσία και την Κίνα, λέγοντας πως και οι δύο αυτές χώρες δεν είναι δημοκρατικές. “Ποια από τις χώρες αυτές έχει δημοκρατία ; Η Κίνα ή η Ρωσία ; Η Τουρκία έχει διακηρύξει ανοιχτά, πλέον, την πρόθεσή της να απεμπολήσει τη δημοκρατία”, είπε ο Τούρκος πολιτικός.

“Η Τουρκία ακολουθεί άλλον δρόμο πια. Εδώ η διαφθορά θεσμοθετείται. Η ΕΕ φεύγει, ο Οργανισμός της Σαγκάη έρχεται. Στην Τουρκία παίζεται ένα μεγάλο παιχνίδι”, τόνισε, με νόημα ο Κιλιντζάρογλου.

Ο Τούρκος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε επίσης την Τουρκική Ένωση Συντακτών να αντιδράσει στις διώξεις που υφίστανται οι δημοσιογράφοι στην Τουρκία. “Σε μια χώρα όπου ο Τύπος δεν είναι ελεύθερος, ούτε η κοινωνία είναι ελεύθερη”, κατέληξε.

Πηγή: Hurriyet
Μετάφραση-επιμέλεια: On Alert

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ