OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Κιμ Γιονγκ Ουν: «Θα τιθασέψω τον ψυχικά διαταραγμένο αμερικανό γεροξεκούτη με φωτιά»

22/09/2017 - 08:13
Share on FacebookShare on Twitter

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ειρωνεύτηκε την Παρασκευή τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων «ψυχικά διαταραγμένο», ενώ διεμήνυσε ότι θα τον κάνει «να πληρώσει ακριβά» τις απειλές τις οποίες έκανε εναντίον της χώρας του κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Νέα αντίμετρα εξετάζει η Πιονγκγιάνγκ κατά των ΗΠΑ

Η Πιονγκγιάνγκ θα εξετάσει τα «πιο σκληρά αντίμετρα στην ιστορία» μετά την «πιο θηριώδη κήρυξη πολέμου στην ιστορία» που έκανε ο Τραμπ, ανέφερε ο Κιμ, σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η προειδοποίηση του προέδρου των ΗΠΑ ότι η χώρα του ίσως αναγκαστεί να «καταστρέψει τελείως» τη Βόρεια Κορέα «με έπεισαν, αντί να με τρομάξουν ή να με σταματήσουν, ότι ο δρόμος που έχω επιλέξει είναι ο σωστός και είναι αυτός που πρέπει να ακολουθήσω μέχρις εσχάτων», ανέφερε ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε μια—μάλλον σπάνια—ανακοίνωση γραμμένη σε πρώτο πρόσωπο που μετέδωσε το πρακτορείο. Πρόσθεσε ότι θα κάνει τον Τραμπ «να πληρώσει ακριβά για την ομιλία του».

Τι είπε ο Τραμπ για τον «άνθρωπο – πύραυλο»

Ο Τραμπ διεμήνυσε ότι εάν οι ΗΠΑ απειληθούν θα «καταστρέψουν τελείως» το κράτος των 26 εκατομμυρίων ανθρώπων, ενώ αναφέρθηκε με μειωτικό τρόπο στον Κιμ, χαρακτηρίζοντάς τον «άνθρωπο πύραυλο» ο οποίος βρίσκεται σε μια «αποστολή αυτοκτονίας».

Αυτή ήταν η πιο απερίφραστη αναφορά του Ντόναλντ Τραμπ στο ενδεχόμενο να αναληφθεί στρατιωτική δράση εναντίον της Βόρειας Κορέας μέχρι σήμερα. Η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε στην έκτη και ισχυρότερη δοκιμή ενός πυρηνικού όπλου την 3η Σεπτεμβρίου, ενώ μέσα στους τελευταίους δύο μήνες δοκίμασε επίσης δύο βαλλιστικούς πυραύλους που πέρασαν πάνω από την Ιαπωνία.

Ο Κιμ ανέφερε πως ο Τραμπ θα βρεθεί αντιμέτωπος με «συνέπειες που δεν θα περιμένει», χωρίς να δώσει καμιά διευκρίνιση. «Θα τιθασέψω τον ψυχικά διαταραγμένο αμερικανό γεροξεκούτη με φωτιά», συνέχισε.

Αυτή δεν ήταν η μόνη βιτριολική αναφορά του στον Τραμπ: πρόσθεσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος είναι «ακατάλληλος» για να διαθέτει το «προνόμιο της ανώτατης ηγεσίας των ένοπλων δυνάμεων μιας χώρας», και ότι είναι «σίγουρα ένας κακοποιός, ένας γκάνγκστερ που παίζει με τη φωτιά μάλλον, παρά ένας πολιτικός».
Μία ημέρα μετά την ομιλία του Τραμπ στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο παρομοίασε τον αμερικανό πρόεδρο με «σκυλί που γαβγίζει» κρίνοντας ότι δεν είναι σε θέση να απειλήσει τη χώρα του.
Ο Κιμ επανέλαβε τον χαρακτηρισμό στο σημερινό του μήνυμα, γράφοντας ότι «ένα σκυλί που φοβάται γαβγίζει δυνατότερα».

Έρχεται νέα δοκιμή βόμβας Υδρογόνου

Το υπουργείο  Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας είναι στο πλευρό του Κιμ Γιονγκ Ουν και μάλιστα ο Υπουργός Εξωτερικών προέβη σε βιτριολικές δηλώσεις επί αμερικανικού εδάφους, από τη Νέα Υόρκη.

Ο Ρι Γιονγκ Χο, μίλησε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί πως ίσως τα μέτρα για τα οποία μίλησε ο Κιμ να είναι μια νέα δοκιμή βόμβας υδρογόνου στον Ειρηνικό Ωκεανό. Αυτό αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση της Νότιας Κορέας.

Ο Βορειοκορεάτης ΥΠΕΞ είπε πως ίσως η αναφορά του Κιμ Γιονγκ Ουν στα «ισχυρότερα μέτρα που ελήφθησαν ποτέ» να είναι μια επιφανειακή δοκιμή βόμβας υδρογόνου, στον Ειρηνικό Ωκεανό!

«Δεν έχουμε ιδέα ποια θα είναι τα μέτρα», είπε. Ο Κιμ θα το αποφασίσει αυτό πρόσθεσε, σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο Yonhap News.

Η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε στην έκτη και ισχυρότερη δοκιμή ενός πυρηνικού όπλου στις 3 Σεπτεμβρίου. Υποστήριξε πως ήταν μια βόμβα υδρογόνου. Τους τελευταίους δύο μήνες δοκίμασε επίσης δύο βαλλιστικούς πυραύλους που πέρασαν πάνω από την Ιαπωνία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ, www.bloomberg.com
 

Tags: ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑΗΠΑΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝΤΡΑΜΠ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

«Η εκεχειρία στην Ουκρανία δεν θα θέσει τέλος στη ρωσική απειλή», προειδοποιεί ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών

SAMP/T NG: Η Γαλλία θα στείλει το σύστημα αεράμυνας νέας γενιάς στην Ουκρανία – Θα αναπτυχθεί ήδη από το 2026

Συρία: Αντιπροσωπεία έφτασε στη Μόσχα για συναντήσεις με Ρώσους αξιωματούχους – Στο επίκεντρο η συμφωνία με τους Κούρδους των SDF

Ντονέτσκ: Ο ουκρανικός στρατός αποσύρθηκε από την πόλη Σιβέρσκ – 13 στρατιώτες πιάστηκαν αιχμάλωτοι στη Σούμι

Πολεμικό Ναυτικό: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ ορκίστηκαν οι νέοι ΕΠΟΠ [pics]

CV90: Η Λιθουανία ενέκρινε την απόκτηση 100 οχημάτων μάχης πεζικού μαζί με άλλα πέντε κράτη-μέλη του NATO

ΓΕΕΘΑ: Υπεγράφη το Κοινό Σχέδιο Δράσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και το Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας

Skynex: H Ιταλία παρέλαβε το πρώτο σύστημα αεράμυνας από την Rheinmetall με κύρια αποστολή την αντιμετώπιση των drones

Top News

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την παραμονή των Χριστουγέννων - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Η Κατερίνα Καινούργιου αποκάλυψε ότι θα ονομάσει την κόρη της Πολυξένη - Αλεξάνδρα

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου στον Τάσο Ξιαρχό: «Ως γκέι βάζεις πολλούς άντρες κάτω»

Σμαράγδα Καρύδη: Οι μεγάλοι έρωτες που πέρασαν από τη ζωή της κι ο χωρισμός από τον Θοδωρή Αθερίδη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert