Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΙΝΑ: Ανακοίνωσε αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων

02.01.2016 | 13:02
Η Κίνα ανακοίνωσε αλλαγές στη δομή του στρατού της οι οποίες συνιστούν, σύμφωνα με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, “μια μεγάλη στρατηγική απόφαση προκειμένου να υλοποιηθεί το κινεζικό όνειρο ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων”, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Κινέζος πρόεδρος είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι θέλει να καταστήσει τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις πιο αποτελεσματικές μειώνοντας παράλληλα το δυναμικό του κατά 300.000 μέλη, στα 2 εκατομμύρια άτομα, και να ενισχύσει τον έλεγχο του Κομμουνιστικού Κόμματος στον στρατό.
Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν σήμερα αφορούν τη δημιουργία τριών νέων διοικήσεων, της διοίκησης στρατηγικού πυραυλικού οπλοστασίου, τη ενιαία διοίκηση του Στρατού Ξηράς και μια ενιαία διοίκηση επιμελητειακής υποστήριξης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Το υπουργείο Άμυνας υπογράμμισε πως η δημιουργία μιας μονάδας για τα πυρηνικά δεν σημαίνει μια αλλαγή στη στρατηγική πολιτική της Κίνας, αλλά αποτελεί απλώς μια αναδιοργάνωση.
Πριν από δύο ημέρες το Πεκίνο είχε ανακοινώσει ότι κατασκευάζει ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο σε μία στιγμή κατά την οποία η Κίνα βρίσκεται σε διένεξη με γειτονικές της χώρες για πολλά νησάκια στη Σινική Θάλασσα.
Κινέζος αναλυτής εκτίμησε πως αυτή η αναδιοργάνωση έχει σκοπό να ενισχύσει τη δύναμη μάχης του συνόλου του στρατού.
“Για πολύ καιρό, η Κίνα δεν είχε ενδιαφέρον για το εξωτερικό, και το πολεμικό ναυτικό, οι αεροπορικές δυνάμεις και οι στρατηγικές δυνάμεις ήταν σχετικά μικρές σε σχέση με τον στρατό ξηράς”, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νι Λεσιόνγκ, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών και Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Σανγκάης.
“Προκειμένου να φθάσει την αμερικανική και ευρωπαϊκή ισχύ (…), η Κίνα πρέπει να αυξήσει το επίπεδο του εκσυγχρονισμού και τη δύναμη μάχης του στρατού της”, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ