Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κίνα: Διαμαρτυρία της Β. Κορέας οι εκτοξεύσεις πυραύλων

03.08.2016 | 10:45
 Οι δύο εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα παραβιάζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ κλιμακώνουν την ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο σε μία περίοδο ευαίσθητων αμυντικών ισορροπιών, σημειώνει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Πρόκειται για την τρίτη πυραυλική εκτόξευση που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, μετά την ανακοίνωση της κοινής απόφασης μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Σεούλ στις 8 Ιουλίου, για την ανάπτυξη του εξελιγμένου αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος (Terminal High Altitude Area Defense -THAAD) στο έδαφος της Νότιας Κορέας.

Η Κίνα από τη μεριά της, προσδίδει στις δύο εκτοξεύσεις ένα χαρακτήρα διαμαρτυρίας από τη Βόρεια Κορέα κατά της προγραμματισμένης εγκατάστασης του αναφερόμενου αντιπυραυλικού συστήματος, στη Νότια Κορέα.

Παράλληλα, το Πεκίνο θεωρεί ότι η Σεούλ θα πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή της, για την εγκατάσταση του THAAD στο πλαίσιο διατήρησης των σχέσεών της, με τις γειτονικές χώρες της Νότιας Κορέας.

Σημειώνεται ότι σε διπλωματικό και γεωπολιτικό επίπεδο η ανάπτυξη του THAAD στο νοτιοκορεατικό έδαφος έχει προκαλέσει την οξεία αντίδραση της Κίνας, καθώς το Πεκίνο εκτιμά ότι το αναφερόμενο σύστημα απειλεί την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του, στην περιοχή.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ