Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κίνα: Φυλάκιση πρώην Κινέζου διπλωμάτη για "απειλή" της εθνικής ασφάλειας της χώρας

24.01.2019 | 15:21
Ο Κινέζος συγγραφέας και πρώην διπλωμάτης Γιανγκ Χενγκτζούν, ο οποίος έχει και την αυστραλιανή υπηκοότητα, κρατείται στην Κίνα ως ύποπτος ότι έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας, επιβεβαίωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Η υπόθεση αυτή τελεί σήμερα υπό έρευνα και υπάρχουν εγγυήσεις για τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα του Γιανγκ Χενγκτζούν", δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χουά Τσουνγίνγκ.

Η Κίνα ενημέρωσε την αυστραλιανή πρεσβεία στο Πεκίνο για την κράτηση του Γιανγκ Χενγκτζούν, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Ο 53χρονος Γιανγκ είναι γνωστός μυθιστοριογράφος, που στο παρελθόν έχει ασκήσει μετριοπαθή κριτική στο Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας και έλαβε την αυστραλιανή υπηκοότητα πριν από περίπου 15 χρόνια.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι ενημερώθηκε για την κράτηση του Γιανγκ από την Κίνα και ότι ζητεί διευκρινίσεις.

Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Μαρίζ Πέιν δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η υπόθεση του Γιανγκ συνδέεται με την κράτηση στην Κίνα άλλων ξένων μετά τη σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας της κινεζικής εταιρείας-κολοσσού των τηλεπικοινωνιών Huawei Μενγκ Ουάνγκζου στον Καναδά.

"Αν υπήρχε (σύνδεση), θα ανησυχούσα (...) αν υπήρχαν ανησυχίες, νομίζω ότι θα είχαν εκφραστεί ως τώρα", σημείωσε η Πέιν.

"Θα συνεχίσουμε να κάνουμε διαβήματα στην Κίνα για να διασφαλίσουμε ότι το ζήτημα αυτό αντιμετωπίζεται με διαφάνεια και δίκαια", κατέληξε η ίδια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ