Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κίνα: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για την ενίσχυση της ασφάλειας του κυβερνοχώρου

27.06.2016 | 15:09
Την ενίσχυση της ασφάλειας του κινεζικού κυβερνοχώρου από εξωτερικές απειλές προβλέπει νομοσχέδιο, που κατατέθηκε σήμερα για δεύτερη ανάγνωση στο ανώτατο νομοθετικό σώμα της χώρας. Το νομοσχέδιο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο περιλαμβάνει ένα νέο άρθρο, το οποίο αναφέρει ότι το κράτος πρέπει να παρακολουθεί και να αντιμετωπίζει απειλές από το εξωτερικό, για να προστατεύει την υποδομή των πληροφοριών από επίθεση, εισβολή, διατάραξη ή βλάβη, σύμφωνα με το Xinhua.

Το νομοσχέδιο, που προβλέπει κυρώσεις για τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν απειλές κατά του κυβερνοχώρου, υποβλήθηκε σήμερα στη Διαρκή Επιτροπή του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου (National People's Congress). Ο Ζανγκ Χαιγιάνγκ, αναπληρωτής επικεφαλής της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του NPC, δήλωσε ότι το κράτος πρέπει να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις και τα ιδρύματα να πιστοποιούν και να αξιολογούν το καθεστώς ασφάλειας του κυβερνοχώρου τους.

Το κινεζικό κράτος στηρίζει την έρευνα σχετικά με την προστασία της ασφάλειας των δεδομένων και το άνοιγμα των πηγών δημόσιων στοιχείων γράφει το κινέζικο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι πληροφορίες πρέπει να παρέχονται ανώνυμα στις εφαρμογές μεγάλων δεδομένων και ορίζει σαφώς την κατάλληλη χρήση προσωπικών πληροφοριών των πολιτών. Οι πάροχοι πρέπει να συμμορφώνονται με τα κοινωνικά και επιχειρηματικά ήθη και να αποδέχονται την εποπτεία της κυβέρνησης και του κοινού. Το νομοσχέδιο προστατεύει τη βασική υποδομή πληροφοριών και ορίζει ότι οι προσωπικές πληροφορίες των Κινέζων πολιτών και άλλα δεδομένα, που έχουν συγκεντρωθεί στην Κίνα, πρέπει να παραμένουν στη χώρα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ