Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Κίνα: Τα πυρηνικά της Βορείου Κορέας δεν πρέπει να επηρεάζουν το εμπόριο με τις ΗΠΑ

12.05.2017 | 08:33
Ο υφυπουργός Οικονομικών της Κίνας, Ζου Γκουαντζιάο δήλωσε σήμερα ότι τα οικονομικά θέματα στο πλαίσιο των εμπορικών σχέσεων με τις ΗΠΑ, δεν πρέπει να πολιτικοποιούνται, με βάση την κατάσταση έντασης με την Βόρεια Κορέα.  Η δήλωση αυτή, έγινε σε απάντηση ερώτησης σχετικής με το αν το σχέδιο των 100 ημέρων για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ διασυνδέεται με το ζήτημα που έχει προκύψει γύρω από το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Νωρίτερα σήμερα, είχε γίνει γνωστό ότι οι δύο χώρες διευρύνουν το πλαίσιο των εμπορικών συναλλαγών τους, στις εξαγωγές αμερικανικού βοδινού κρέατος, αλλά και τις εισαγωγές μαγειρεμένων πουλερικών στην αμερικανική αγορά.

Παράλληλα, ενεργοποιείται η διαδικασία αδειοδότησης αμερικανικών εταιριών έκδοσης πιστωτικών καρτών, στην κινεζική αγορά, σύμφωνα με δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος.

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ προσπαθούν ν' ασκήσουν πιέσεις στην Κίνα, προκειμένου το Πεκίνο ν' αναλάβει διπλωματική δράση, πιέζοντας την Πιονγιάνγκ να εγκαταλείψει τις πυρηνικές και πυραυλικές φιλοδοξίες της, που προκαλούν κλίμα αποσταθεροποίησης στην Κορεατική Χερσόνησο. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ