Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κίνα: Τουλάχιστον 1 νεκρός από εκρήξεις στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος

06.11.2013 | 09:05
Πολλές βόμβες μικρής ισχύος εξερράγησαν σήμερα μπροστά από κτίριο που στεγάζει τα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος στην βόρεια κινεζική πόλη Ταϊχουάν με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν οκτώ, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε ότι μικρής ισχύος βόμβες εξερράγησαν έξω από κτίριο όπου στεγάζονται γραφεία της Περιφερειακής Επιτροπής της Σανχί του Κομμουνιστικού Κόμματος. Η Ταϊχουάν είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Σανχί.

Τέτοιου είδους επιθέσεις δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στην Κίνα και εντείνουν την ανησυχία της κυβέρνησης για τη σταθερότητα στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου με ένα διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών και αυξανόμενη λαϊκή οργή για την διαφθορά και για περιβαλλοντικά θέματα.

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στις κινεζικές ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καπνό πάνω από την λεωφόρο όπου βρίσκονται τα γραφεία του κόμματος και οχήματα με σπασμένα τζάμια.

Το μικρομπλόγκ της επίσημης εφημερίδας "Καθημερινή του Λαού" έγραψε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και οκτώ τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένας σοβαρά.

Η κινεζική κυβέρνηση κατηγορεί τους ισλαμιστές για την επίθεση στο κεντρικό Πεκίνο την περασμένη εβδομάδα όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στην πλατεία Τιενανμέν και τυλίχθηκε στις φλόγες σκοτώνοντας τους τρεις επιβάτες του και δύο πεζούς.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ