Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Κίνα χαιρετίζει την προσέγγιση Βόρειας - Νότιας Κορέας

02.01.2018 | 15:01
Η Κίνα στηρίζει τη χρησιμοποίηση των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων από τη Βόρεια Κορέα και τη Νότια Κορέα για να γίνουν προσπάθειες βελτίωσης των σχέσεων τους, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Νότια Κορέα θα φιλοξενήσει τους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες στην ΠιονγκΤσανγκ τον Φεβρουάριο. Όπως μεταδόθηκε, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, δήλωσε χθες ότι η Πιονγκγιάνγκ επιθυμεί να συζητήσει με τη Σεούλ για μία πιθανή συμμετοχή της στους ολυμπιακούς αγώνες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε - ιν, χαιρέτησε την ομιλία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας για το νέο έτος, δίνοντας εντολή σε κυβερνητικούς αξιωματούχους να αποκαταστήσουν γρήγορα συζητήσεις και να σχεδιάσουν μέτρα για τη συνέχεια, ώστε να γίνει δυνατή η συμμετοχή στους ολυμπιακούς αγώνες αποστολής της Βόρειας Κορέας.

«Σημειώσαμε τις θετικές πληροφορίες από τους ηγέτες των δύο κρατών και αυτό είναι καλό πράγμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Γκενγκ Σουάνγκ στη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου. «Η Κίνα καλωσορίζει και στηρίζει και τις δύο χώρες να πάρουν ως ευκαιρία τους ολυμπιακούς αγώνες του 2018 για να κάνουν αποτελεσματικές προσπάθειες βελτίωσης των σχέσεων τους, να χαλαρώσουν την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο και να προωθήσουν την αποπυρηνικοποίησής της», δήλωσε ο εκπρόσωπος. 

Νωρίτερα διάλογο υψηλού επιπέδου πρότεινε η Νότια Κορέα στη Βόρεια με στόχο να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Συγκεκριμένα, η Νότια Κορέα έριξε στο τραπέζι πρόταση για τη διεξαγωγή συνομιλιών υψηλού επιπέδου την 9η Ιανουαρίου, μετά το χέρι που έτεινε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συμμετοχής αθλητών της Πιονγκγιάνγκ στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιοντσάν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ