Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Κίνδυνος το NATO για την Ρωσία" το νέο στρατηγικό δόγμα του Πούτιν

26.12.2014 | 20:42
Ο Ψυχρός Πόλεμος επιστρέφει. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απαντά στο NATO ,χαρακτηρίζοντάς το απειλή για την Ρωσία.

Αυτό προκύπτει από το νέο στρατηγικό δόγμα της χώρας που υπέγραψε και το οποίο αναφέρει ως σημαντικότερους κινδύνους για την Ρωσία:

•την επέκταση των στρατιωτικών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ

•αποσταθεροποίηση σε διάφορες περιοχές

• τρομοκρατικές ενέργειες.

Είναι η απάντηση στο NATO που έχει διακόψει «κάθε πρακτική πολιτική και στρατιωτική συνεργασία» με τη Ρωσία, εξαιτίας της κατάληψης και της προσάρτησης της Κριμαίας.

Η ένταση μεταξύ Συμμαχίας και Ρωσίας αποτυπώνεται στις αναχαιτίσεις που έχουν κάνει νατοϊκά αεροσκάφη εναντίον ρωσικών.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεί που είχε δώσει ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ οι αναχαιτίσεις το 2014 είναι κατά 50% αυξημένες σε σχέση με το 2013.

«Στη Βαλτική Θάλασσα, στη Νορβηγική Θάλασσα, στη Μαύρη Θάλασσα, στον εναέριο χώρο γύρω από τα κράτη μέλη του NATO, έχουμε δει αυξημένη ρωσική στρατιωτική αεροπορική δραστηριότητα», είχε πει ο Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Εσθονία. «Πρόκειται για ένα μοτίβο το οποίο μας υπενθυμίζει τον τρόπο με τον οποίο (οι Ρώσοι) διεξήγαγαν αυτού του είδους την αεροπορική στρατιωτική δραστηριότητα την εποχή του Ψυχρού Πολέμου».


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ