Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Κύπρος 1974: Εξετάστηκε σε σύσκεψη η ομολογία Τουρκοκύπριου για εκτελέσεις Ελληνοκυπρίων αμάχων

29.05.2018 | 17:42
Εξετάστηκε σε σύσκεψη η ομολογία του Τουρκοκύπριου που ομολόγησε με κυνισμό τις εκτελέσεις Ελληνοκυπρίων αμάχων που είχε διαπράξει το 1974.

Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία του επιτρόπου Προεδρίας για ανθρωπιστικά θέματα, Φώτη Φωτίου. Ο  Τουρκοκύπριος ομολόγησε  για την εν ψυχρώ εκτέλεση Ελληνοκυπρίων αμάχων αιχμαλώτων τις ημέρες της τουρκικής εισβολής του 1974. Πρόκειται για τον Tουργούτ Γεναγκραλί, 84 χρονών, ο οποίος το 1974 ήταν αξιωματικός στην περιοχή Μεσαορίας.

Σε συνέντευξη στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» περιέγραψε με λεπτομέρειες τις σφαγές ανυπεράσπιστων ανθρώπων και καυχήθηκε ότι ο ίδιος «κανόνιζε» τους αιχμάλωτους «γκιαούρηδες». Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας, του υπουργείου Εξωτερικών, της Αστυνομίας και της Επιτροπής για αγνοούμενα πρόσωπα.

Ο κ. Φωτίου είπε ότι στην σύσκεψη έγινε σε βάθος ανταλλαγή απόψεων και εκφράστηκαν απόψεις και εισηγήσεις για το χειρισμό της υπόθεσης. Ανέφερε δε ότι θα γίνει καταγγελία σε διεθνείς οργανισμούς. «Σε αυτό το στάδιο παραμένουμε έως εδώ και στην πορεία, εάν προκύψει οτιδήποτε το οποίο έχουμε κατά νουν, θα υπάρξει ενημέρωση» προσέθεσε.

Yπενθυμίζεται ότι ο 84χρονος Τουρκοκύπριος φέρεται να δήλωσε ότι: «Εγώ "κανόνιζα" τους αιχμάλωτους γκιαούρηδες που τους έφερναν εκεί.»

«Πρόθεση μου ήταν να τους καθαρίσω όλους», είχε πει χαρακτηριστικά. Περισσότερα για την ομολογία του ΕΔΩ

ΑΠΕ- ΜΠΕ
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ