Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Κύπρος: Aύριο ξεκινά το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Στρατιωτικού Αθλητισμού

22.10.2017 | 17:51
Πραγματοποιείται από αύριο Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο “HILTON” στη Λευκωσία, το Ευρωπαϊκό Συνέδριο CISM (International Military Sports Council) 2017. Στρατιωτικές Αντιπροσωπείες από 42 Κράτη αναμένεται να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Στρατιωτικού Αθλητισμού στην Κύπρο.

Την τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, αύριο Δευτέρα στις 7:30 το βράδυ. Ακόμα, Επίσης, αύριο στις 9:30π.μ, ο Φωκαΐδης θα δεχθεί στον Υπουργείο Άμυνας τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Στρατιωτικού Συμβουλίου Αθλητισμού Abdul Hakeen Al-Shino.

Το CISM είναι ένας Διεθνής Στρατιωτικός μη κερδοσκοπικός Αθλητικός Οργανισμός, που ιδρύθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1948 και εδρεύει στις Βρυξέλλες. Φέτος συμπληρώνει 69 χρόνια ζωής και σε αυτό συμμετέχουν συνολικά 136 κράτη – μέλη.

Σκοπός του Συνεδρίου

Κύριος σκοπός του είναι η προαγωγή του αθλητισμού στις ένοπλες δυνάμεις, προωθώντας ταυτόχρονα την υγιή άμιλλα, τη συνεργασία και τη φιλία, όπως καταγράφεται και στο σύνθημα του: “Friendship through Sport” (Φιλία μέσω του Αθλητισμού).

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί και θα λάβουν μέρος τα 42 Κράτη Μέλη του Ευρωπαϊκού σκέλους του CISM, καθώς και το Προεδρείο του Παγκόσμιου Οργανισμού.

Η πραγματοποίηση του Συνεδρίου αυτού στην Κύπρο αποκτά ιδιαίτερη σημασία, γιατί πέραν των μηνυμάτων για συνεργασία, ειρήνη και διεθνή ασφάλεια, που εκπέμπονται μέσω του συνεδρίου από την Κύπρο, την ίδια ώρα, αποτελεί επιβεβαίωση του αναβαθμισμένου κύρους που απολαμβάνουν οι ένοπλες δυνάμεις της Κύπρου στην Ευρώπη.

Ο στόχος για πραγματοποίηση του Συνεδρίου στην Κύπρο λήφθηκε πριν δύο χρόνια στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του ΑΣΑΕΦ (Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Εθνικής Φρουράς καθώς και της νέας αμυντικής διπλωματίας του Υπουργείου Άμυνας.

Μετά από μια περίοδο αδρανοποίησης, το ΑΣΑΕΦ ανέπτυξε πρόσφατα πολύπλευρη δράση, μεταξύ άλλων με την σύσταση εθνικών ομάδων ενόπλων στην καλαθόσφαιρα, στην πετόσφαιρα και στην χειροσφαίριση, με τη δημιουργία υποδομών και αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων σε στρατόπεδα της ΕΦ, την υλοποίηση προγραμμάτων εκγύμνασης και πολεμικών τεχνών για τους εθνοφρουρούς, σε συνεργασία με τον ΚΟΑ και τη συμμετοχή σε διεθνείς στρατιωτικούς αγώνες. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ