Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Κύπρος: Δεν έχουν ισχύ οι τουρκικές navtex δήλωσε ο Χριστοδουλίδης

25.01.2018 | 17:26
Οι οδηγίες προς ναυτιλομένους (navtex), που εξέδωσε η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ «δεν ισχύουν», τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Για εμάς αυτές οι navtex, αυτές οι οδηγίες προς ναυλωμένους δεν υπάρχουν. Έχουν ήδη ακυρωθεί και κανείς δεν λαμβάνει υπόψη ή προσδίδει την όποια νομιμότητα σε αυτές», δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η συνέχιση των ενεργειακών σχεδιασμών της Κύπρου είναι η «καλύτερη απάντηση προς την Τουρκία», ενώ προσέθεσε ότι τα αποτελέσματα της εν εξελίξει γεώτρησης αναμένονται σύντομα.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο ανέφερε επίσης ότι η συνέχιση των ενεργειακών σχεδιασμών της Κύπρου είναι η «καλύτερη απάντηση προς την Τουρκία», ενώ πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα της εν εξελίξει γεώτρησης αναμένονται σύντομα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι πρόκειται για τη συνήθη, προσφιλή τακτική της Τουρκίας, που βλέπουμε εδώ και καιρό, και η οποία εκδηλώνεται είτε με δημόσιες δηλώσεις, είτε με τέτοιες ενέργειες.

Διαβάστε επίσης: Τουρκική πρόκληση: Νέα τετραήμερη κατάληψη της Κυπριακής ΑΟΖ

Για την επίθεση κατά της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Afrika o κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η κυπριακή κυβέρνηση κινείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ παρέπεμψε και στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το Φεβρουάριο, λέγοντας ότι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να εγείρει το θέμα. Πρσέθεσε ότι εντός Απριλίου αναμένεται να ετοιμαστεί και το πρώτο προσχέδιο της έκθεσης προόδου της Τουρκίας, όπου τα τελευταία χρόνια η Κύπρος έχει πετύχει να συμπεριληφθούν και οι υποχρεώσεις της Τουρκίας έναντι των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) που αφορούν και την Κύπρο. Δηλαδή, συμπλήρωσε, αναδεικνύεται η ευθύνη της Τουρκίας για το ό,τι γίνεται στις κατεχόμενες περιοχές.

Ακόμα περισσότερα μπορείτε να διαβάστετε στο newsit.com.cy
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ