Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Η Τουρκία βγάζει το γεωτρύπανο “Πορθητής” για έρευνες ανοικτά της Κύπρου

31.05.2018 | 20:09
Πρώτη δημοσίευση: 2018-05-31 19:56:18
Τελευταία ενημέρωση: 2018-05-31 20:09:18

Οι Τούρκοι βγάζουν το γεωτρύπανο “Πορθητής” για έρευνες ανοικτά της Κύπρου σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας,  Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

“Προχωρούμε στο μέλλον με περισσότερη ασφάλεια με βήματα επαναστατικά και στην ενέργεια. Θέλω να δώσω άλλη μια είδηση στον λαό μας. Θα προσθέσουμε και δεύτερο πλοίο μας δίπλα στον “Πορθητή” και θα ερευνήσουμε σπιθαμή με σπιθαμή τη θάλασσά μας στη Μαύρη Θάλασσα. " είπε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, κατά την “τελετή αποχαιρετισμού του γεωτρύπανου στην Μεσόγειο” η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κοτζάελι.Και πρόσθεσε: "Και το δεύτερο μας πλοίο θα προστεθεί στο νηολόγιο της τουρκικής εταιρείας πετρελαίου (ΤΡΑΟ) φέτος”. Από αυτό το καλοκαίρι ξεκινά η διαδικασία γεώτρησης στην Μεσόγειο", ανακοίνωσε ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ.  Όπως ο ίδιος  είπε   έδωσαν στο γεωτρύπανο το όνομα “Πορθητής” προκειμένου να αναβιώσουν την ισχυρή κληρονομία τους και να ξεκινήσει η νέα περίοδος. 

Ο Τούρκος Υπουργός ευχήθηκε μια μέρα να αναζητήσουν πετρέλαιο και στο Αιγαίο και τη Θάλασσα του Μαρμαρά ενώ τόνισε ότι αποχαιρετούν τον “Πορθητή”’ ο οποίος αυτό το καλοκαίρι θα κάνει την πρώτη του γεώτρηση βάθους 2,600 μέτρων στα ανοιχτά της Αττάλειας.Με πληροφορίες από : hellasjournal.com, ΚΥΠΕ


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ