Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύπρος: Πολυεθνική άσκηση έρευνας και διάσωσης πάνω από το Barbaros

17.08.2017 | 15:29
Την διεξαγωγή πολυεθνικής άσκησης, έρευνας και διάσωσης νοτιοδυτικά της Πάφου ανακοίνωσε για αύριο η Κυπριακή Δημοκρατία.

Η άσκηση θα διεξαχθεί από νωρίς το πρωί μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής και για τον σκοπό αυτό δεσμεύτηκε με NOTAM περιοχή έκτασης περίπου 3.500 ναυτικών μιλίων, που ξεκινά από απόσταση μικρότερη των 5 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Πάφου και εκτείνεται μέχρι και 70 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά και με πλάτος περίπου 50 ναυτικών μιλίων προς τα βορειοδυτικά.

Η έκταση αυτή καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής στην οποία κινείται παράνομα το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Barbaros». Το πρωί βρισκόταν δυτικά της Πέγειας και σε απόσταση περίπου 18 ναυτικών μιλίων από τις ακτές. Μαζί του πλέει και το συνοδευτικό σκάφος «Bravo Supporter».

Παράλληλα, άσκηση έρευνας και διάσωσης, σύμφωνα με δεύτερη ΝΟΤΑΜ, που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία, θα διεξάγεται στα ανοικτά του κόλπου της Λάρνακας.

Να σημειωθεί ότι το «Μπαρμπαρός» που από τα μέσα Ιουλίου βρίσκεται στην περιοχή νοτιοδυτικά της Πάφου, όπου πραγματοποιούσε μέχρι και αργά την Κυριακή σεισμογραφικά, σαρώνοντας κυρίως τμήματα των τεμαχίων 1 και 7 της Κυπριακής ΑΟΖ, φτάνοντας σχεδόν καθημερινά μέχρι και τα όρια των χωρικών υδάτων της Κύπρου, αργά την Κυριακή σταμάτησε την διαδικασία αυτή και πήρε πορεία προς τις τουρκικές ακτές, για να επιστρέψει χθες το βράδυ πίσω σύμφωνα με τo philenews.com.

Προηγουμένως, είχε αποχωρήσει το ένα από τα δύο συνοδευτικά σκάφη, το συνοδευτικό σκάφος, το «Apollo Moon» που έδεσε στο λιμάνι της Σινίφκης.

Η τουρκική Navtex προβλέπει ότι οι παράνομες δραστηριότητες του «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ λήγει στα μέσα Δεκεμβρίου.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, philenews.com

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ