Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Κύπρος: Σε παράνομη γεώτρηση προχωρεί η Τουρκία κοντά στο οικόπεδο 11 της ΑΟΖ

31.08.2017 | 09:21
Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, καθώς παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, αυτή τη φορά έχει δεσμεύσει για σήμερα θαλάσσια περιοχή, 30 ναυτικά μίλια από την Πάφο, εντός των τεμαχίων 6 και 7 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Σκοπός της δέσμευσης όπως ισχυρίζεται το τουρκικό επιτελείο είναι να προχωρήσει σε δική της παράνομη γεώτρηση.

Η περιοχή, που έχει δεσμεύσει, με δυο Navtex, η Άγκυρα, γειτονεύει με το οικόπεδο 11 σύμφωνα με το sigmalive.com. Στο οικόπεδο το το γεωτρύπανο «West Capella» κοινοπραξίας Total - ΕΝΙ , που έχει αναλάβει τη γεώτρηση, δουλεύει κανονικά. Σημειώνεται ότι υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, σχετικά με τα αποτελέσματά της γεώτρυσης.

Παράλληλα με τις κινήσεις αυτές την προκλητικότητα των γειτόνων “συμπληρώνει” η χθεσινή ομιλία του Ερντογάν, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την επέτειο της νίκης κατά των ελληνικών δυνάμεων στη Μικρά Ασία, πριν από 95 χρόνια, στις 30 Αυγούστου του 1922, τότε που συντελέσθηκε μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία του ελληνισμού.


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ