Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Κύπρος: Στο τεμάχιο «10» την Τετάρτη το πρώτο ερευνητικό σκάφος της ExxonMobil

12.03.2018 | 21:05
Την Τετάρτη (14.03.2018) αναμένεται στη Λεμεσό, το Ocean Investigator, ένα από τα δύο ερευνητικά σκάφη της ExxonMobil, που θα διενεργήσουν περιβαλλοντικές έρευνες στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ. 

Πλώρη για τη Λεμεσό έβαλε χθες το ένα από τα δυο ερευνητικά σκάφη της Exxon Mobil, που θα δραστηριοποιηθεί στο τεμάχιο 10 και το οποίο αναμένεται να φτάσει μεθαύριο, Τετάρτη αναφέρει το riknews.com.cy. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρόδρομος Προδρόμου, επανέλαβε ότι η Λευκωσία δεν πρόκειται να παρασυρθεί στο κλίμα έντασης που καλλιεργεί η Άγκυρα. Τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την ExxonMobil και το ερευνητικό πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά.

Πρόδρομου" "Παίζεται ένα παιγνίδι έντασης από την Τουρκία" 

Ακόμα, ο κ. Προδρόμου, μιλώντας σήμερα στον Αθήνα 9.84 δήλωσε: “Παίζεται ένα παιγνίδι έντασης από την Τουρκία και η επιδίωξή της είναι και εδώ ενδεχομένως να δημιουργηθεί η εντύπωση πως υπάρχουν αμφισβητήσεις ή εκατέρωθεν διεκδικήσεις, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η tουρκική πλευρά δεν έχει ανανεώσει την Navtex που είχε εκδώσει προηγουμένως. Εχει εκδώσει νέα ειδοποίηση η οποία πρέπει να το πούμε ότι δεν επηρεάζει την διέλευση .

Εμείς προσπαθούμε παραμένουμε ψύχραιμοι. Δεν πρόκειται να παίξουμε το παιxνίδι της έντασης που θέλει η Άγκυρα.Το ενεργειακό πρόγραμμα προωθείται κανονικά και αυτό που συνέβη στην προηγούμενη περίπτωση με την ΕΝΙ, ήταν ένα επεισόδιο. Οι εργασίες από την EXON ξέρουμε ότι θα γίνουν και από την ίδια την εταιρεία και έχει βγει και κάποια ανακοίνωση. Ούτε αυτή η συζήτηση με τον Αμερικανικό στόλο νομίζω ότι σχετίζεται. Ο Αμερικανικός στόλος είναι εδώ συνήθως και για άλλους λόγους.”

Σε κάθε περίπτωση η  γεώτρηση στο τεμάχιο 10 αναμένεται να αρχίσει τον Οκτώβριο. Σχετική NAVTEX της Κύπρου για τις περιβαλλοντικές έρευνες ισχύει μέχρι τις 20 Απριλίου. 


http://www.athina984.gr, riknews.com.cy

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ