Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλειστές και στην Ελλάδα οι κυπριακές τράπεζες

18.03.2013 | 20:26
Τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά αύριο -πιθανώς και την Τετάρτη- και οι συναλλαγές θα γίνονται μόνο μέσω ΑΤΜ.

Παράλληλα, στην Κύπρο οι τράπεζες θα είναι κλειστές μέχρι την Πέμπτη, καθώς εκκρεμεί η επικύρωση του νομοσχεδίου για το “κούρεμα” των καταθέσεων από το κυπριακό κοινοβούλιο.

Ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου καλεί τους πελάτες των τραπεζών σε ψυχραιμία και αποφυγή πανικού και αναφέρει ότι οι τράπεζες σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε οι αυξημένες ανάγκες του κοινού σε μετρητά να ικανοποιούνται συνεχώς μέσω των Αυτόματων Ταμειακών Μηχανών.

Στην ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι αναγνωρίζει την αναστάτωση που έχει προκληθεί μετά την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της Ζώνης του Ευρώ, σε σχέση με την Κύπρο και τις εξελίξεις που ακολούθησαν εντός και εκτός της χώρας.

Περαιτέρω αναφέρει ότι ο Σύνδεσμος Τραπεζών και οι τράπεζες μέλη του βρίσκονται σε συνεχή επαφή και διαβούλευση με την Κεντρική Τράπεζα και την Κυβέρνηση και είναι σε ετοιμότητα για τη λήψη των όποιων μέτρων απαιτηθούν για την προστασία της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ