Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Άγκυρας και Ριάντ για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου

08.10.2018 | 15:45
Η εξαφάνιση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, με καταγωγή από τη Σαουδική Αραβία, που έχει προκαλέσει ανησυχίες τις τελευταίες ημέρες στο Διεθνή Τύπο, απασχολεί την Άγκυρα , με τον Ερντογάν να λαμβάνει ενέργειες για τη διεξαγωγή έρευνας.

Οι τουρκικές αρχές ζήτησαν να πραγματοποιήσουν έρευνα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, λίγο λιγότερο από μια εβδομάδα από την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος δεν έχει δώσει σημεία ζωής μετά την είσοδό του στο προξενείο, μετέδωσε σήμερα το δίκτυο NTV.

Το αίτημα αυτό διαβιβάστηκε στον Σαουδάραβα πρεσβευτή στην Άγκυρα, ο οποίος εκλήθη για δεύτερη φορά στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, διευκρίνισε το ιδιωτικό δίκτυο.

Πηγή στους κόλπους του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι ο πρεσβευτής είχε "κληθεί" στο υπουργείο χθες Κυριακή. "Του διαβιβάσθηκε ότι αναμένουμε να συνεργαστεί πλήρως στο πλαίσιο της έρευνας", πρόσθεσε η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι, δημοσιογράφος που έχει επικρίνει την εξουσία στο Ριάντ και έγραφε κυρίως για την Washington Post, επισκέφθηκε το προξενείο την Τρίτη για την διεκπεραίωση διοικητικών υποθέσεων.

Σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία, ο Κασόγκι δεν βγήκε ποτέ από το προξενείο. Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν το Σάββατο το βράδυ ότι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο.

Ωστόσο το Ριάντ διέψευσε αμέσως τους ισχυρισμούς αυτούς, τους οποίους χαρακτήρισε "αβάσιμους".

Μιλώντας χθες για πρώτη φορά για την υπόθεση αυτή, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι αναμένει το αποτέλεσμα της έρευνας που διεξάγεται προτού προβεί σε δηλώσεις.

"Αναμένω ακόμη και ελπίζω", δήλωσε. 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ