Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλοπή καυσίμων από στρατιωτικό αγωγό - Κατηγορούμενος Αρχιλοχίας!

22.05.2015 | 06:17

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε κατά υπαξιωματικού αρχιλοχία του Στρατού και επτά ακόμη προσώπων για κλοπή καυσίμων από στρατιωτικό αγωγό.

Ο υπαξιωματικό συνεργαζόταν με έναν έμπορο έμπορο πετρελαιοειδών και έξι γεωργιανής καταγωγής άνδρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν , η ποσότητα του πετρελαίου που εκλάπη σε διάστημα δύο ετών (2012-2014) ανέρχεται σε 300.000 λίτρα, ενώ η προκληθείσα ζημιά υπολογίζεται σε 170.000 ευρώ. Το σημείο απ' όπου γινόταν η άντληση του πετρελαίου εντοπίζεται στην περιοχή του Εχεδώρου, στα δυτικά της Θεσσαλονίκης. Ο αγωγός, ξεκινάει από τη Λάρισα και φτάνει έως τη Βόρεια Ελλάδα, εφοδιάζοντας με καύσιμα τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Πως αποκαλύφθηκε η κλοπή; Από την ανατροπή βυτιφόρου με το οποίο μετέφεραν τα κλεμμένα καύσιμα. Η έρευνα που έγινε οδηγησε στην αποκάλυψη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από ανατροπή του παραπάνω βυτιοφόρου. Ακολούθησε έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Εχεδώρου κι από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε η εμπλοκή των συγκεκριμένων προσώπων. Ο εκ των κατηγορουμένων στρατιωτικός, με βαθμό αρχιλοχία, φέρεται ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση, καθώς, φαίνεται ότι έδινε πληροφορίες στους συγκατηγορουμένους του προκειμένου να προβούν στις ενέργειές τους.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ