OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Κομπάνι: Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν το γενικό επιτελείο των Κούρδων!

10/10/2014 - 15:12
Share on FacebookShare on Twitter

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) κατέλαβαν σήμερα το κτίριο του γενικού επιτελείου των κουρδικών δυνάμεων στο Κομπάνι, στο βόρειο τμήμα αυτής της κουρδικής πόλης της Συρίας που βρίσκεται στη μεθόριο με την Τουρκία, η οποία κλήθηκε σήμερα από τον ΟΗΕ να επιτρέψει στους κούρδους πρόσφυγες να διασχίσουν και πάλι τα σύνορα για να βοηθήσουν το Κομπάνι.

«Οι τζιχαντιστές πήραν τον έλεγχο του ‘τετραγώνου ασφαλείας’ στο Κομπάνι», το οποίο περιλαμβάνει το στρατιωτικό συγκρότημα των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG, η κύρια πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας), τη βάση των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας και την έδρα του τοπικού συμβουλίου της πόλης, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Έχουν καταλάβει τουλάχιστον το 40% της πόλης», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

«Η κατάληψη του γενικού επιτελείου θα επιτρέψει στους τζιχαντιστές να προωθηθούν προς τη μεθοριακή διάβαση με την Τουρκία στο βόρειο τμήμα της πόλης και, αν το πετύχουν, θα πολιορκήσουν τις κουρδικές δυνάμεις στο Κομπάνι», εξήγησε ο ίδιος.

Στον αρχικό χάρτη, που προέρχεται από διαδικτυακή πηγή φιλική προς το Ισλαμικό Κράτος, φαίνεται το κουρδικό στοιχείο (με κίτρινο χρώμα) πριν από την επέλαση των μαχητών της ISIS. Στον χαρτη που ακολουθεί, δείτε πως έχει εξελιχθεί η κατάσταση σε δραματικό βαθμό σήμερα:

Η μάχη είναι εντελώς άνιση, καθώς οι τζιχαντιστές υπερτερούν σε αριθμό και σε όπλα και προχωρούν παρά τα πλήγματα που καταφέρει εναντίον τους ο υπό την Ουάσινγκτον συνασπισμός.

«Ο συνασπισμός κατέστρεψε οχήματα και θέσεις του ΙΚ, αλλά δεν έχει εμποδίσει τον ανεφοδιασμό τους σε όπλα από τα προπύργιά τους στις επαρχίες της Ράκα και το Χαλεπιού (βόρεια Συρία)», σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ραχμάν.

Στο μεταξύ, στη Γενεύη, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στέφαν Ντε Μιστούρα κάλεσε την Τουρκία να επιτρέψει σε εθελοντές να διασχίσουν τα σύνορα για να εμποδίσουν μια σφαγή στο Κομπάνι, όπου εξακολουθούν να βρίσκονται 500-700 άμαχοι, κυρίως ηλικιωμένοι.

«Καλούμε τις τουρκικές αρχές να επιτρέψουν στους πρόσφυγες να μπουν στην πόλη για να υποστηρίξουν την άμυνά της», δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη. Πρόσθεσε πως φοβάται μια «σφαγή». «Θυμάστε τη Σρεμπρένιτσα» στην πρώην Γιουγκοσλαβία, πρόσθεσε. «Όλοι θα πρέπει να κάνουν οτιδήποτε μπορούν για να το σταματήσουν», τόνισε ο Ντε Μιστούρα. «Ελπίζω ότι δεν θα δούμε αποκεφαλισμένους ανθρώπους».

Ο Ντε Μιστούρα παρουσίασε δορυφορικές φωτογραφίες και εξήγησε ότι «10.000 ως 13.000 κάτοικοι βρίσκονται σε μια τοποθεσία στη μεθοριακή ζώνη ανάμεσα στην Τουρκία και τη Συρία και πολλοί βρίσκονται ακόμη μέσα στην πόλη». «Αν πέσει, το πιθανότερο είναι πως οι άμαχοι θα σφαγούν», δήλωσε ο διπλωμάτης. «Εφόσον το Κομπάνι είναι πιθανόν να πέσει αν δεν βοηθηθεί, επιτρέψτε σ’ αυτούς που θέλουν να πάνε εκεί και να συμμετάσχουν στην άμυνά του, με επαρκή εξοπλισμό, ο εξοπλισμός μπορεί να κάνει πολλά πράγματα», διευκρίνισε ο Ντε Μιστούρα απευθυνόμενος στην Τουρκία.

«Το ΙΚ δεν θα σταματήσει με αποφάσεις του ΟΗΕ», συνέχισε ο ίδιος. «Η έκκλησή μας προς την Τουρκία έχει στόχο να λάβει επιπλέον μέτρα για να σταματήσει η προώθηση του ΙΚ, διαφορετικά όλοι μας, της Τουρκίας περιλαμβανομένης, θα το μετανιώσουμε», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣΚΟΜΠΑΝΙΚΟΥΡΔΟΙΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣΣΥΡΙΑΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Related Posts

Μαδούρο - Βενεζουέλα
ΚΟΣΜΟΣ

WSJ: Το Πεντάγωνο χρησιμοποίησε Τεχνητή Νοημοσύνη για την σύλληψη του Μαδούρο στη Βενεζουέλα

14/02/2026 - 19:07
Ρεζά Παχλεβί: Ο γιός του έκπτωτου σάχη δηλώνει έτοιμος για τη μετάβαση στο Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ρεζά Παχλεβί: Ο γιός του έκπτωτου σάχη δηλώνει έτοιμος για τη μετάβαση στο Ιράν

14/02/2026 - 18:57
Ρούτε - Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ρούτε: «Θα κερδίσουμε κάθε πόλεμο με τη Ρωσία αν μας επιτεθεί»

14/02/2026 - 18:42

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1989 ολοκληρώνεται η αποχώρηση της ΕΣΣΔ από το Αφγανιστάν

WSJ: Το Πεντάγωνο χρησιμοποίησε Τεχνητή Νοημοσύνη για την σύλληψη του Μαδούρο στη Βενεζουέλα

Ρεζά Παχλεβί: Ο γιός του έκπτωτου σάχη δηλώνει έτοιμος για τη μετάβαση στο Ιράν

Ρούτε: «Θα κερδίσουμε κάθε πόλεμο με τη Ρωσία αν μας επιτεθεί»

Δένδιας στο Συνέδριο της ΠΟΜΕΝΣ: Δεν θέλουμε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να ανατιμετωπίζονται σαν β’ κατηγορίας υπάλληλοι

Ναβάλνι: «Δολοφονήθηκε από τη Ρωσία με τοξίνη που προέρχεται από δηλητηριώδη βάτραχο»

Ζελένσκι: Ανησυχητικό ότι ζητούνται παραχωρήσεις μόνο από την Ουκρανία, όχι από τη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μια νεκρή σε επιδρομή drones της Ρωσίας στην Οδησσό

Top News

Σίσσυ Χρηστίδου: «Όταν έχεις πολλή αγάπη στη ζωή σου, δε χρειάζεσαι απαραίτητα έρωτα»

J2US: Το τηλεφώνημα έκπληξη του Αντώνη Ρέμου κατά την διάρκεια του live και οι ευχές για την κόρη του

Ο Μπρούνο Τσερέλα ζήτησε από την Αθηνά Οικονομάκου να γίνει η «Βαλεντίνα» του - Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram

Ελένη Βουλγαράκη: «Ενώθηκε η κοινή λογική» είπε για τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα σχόλια του Δημήτρη Παπανώτα για την ίδια

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert