Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Κοινή άσκηση Έρευνας και διάσωσης Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου - ΦΩΤΟ

19.03.2018 | 20:35
Koινή Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης Κύπρου - Μεγάλης Βρετανίας πραγματοποιήθηκε σήμερα 19.3.2018, νότια της Κύπρου. Εντυωπωσιακές εικόνες από την άσκηση. 

Η Κοινή Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης με την ονομασία “CYPUK-01/18” πραγματοποιήθηκε μεταξύ αεροναυτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ηνωμένου Βασιλείου στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή Ελικοπτέρων της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης, του Παράκτιου Περιπολικού «ΤΣΟΜΑΚΗΣ» της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ και με τη συμμετοχή νοσηλευτών του Υπουργείου Υγείας και του Πλοίου «ECHO» του Βασιλικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρετάνιας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ.

Τον επιχειρησιακό έλεγχο και το συντονισμό των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το Βασιλικό Ναυτικό της Μεγάλης Βρετάνιας.

Το σενάριο της άσκησης

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα» και ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας-Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Η εν λόγω άσκηση αποτελεί την πρώτη εντός του 2018 σε θέματα Έρευνας-Διάσωσης μεταξύ των δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Μεγάλης Βρετανίας οι οποίες θα συνεχιστούν και εντός του 2019 με βάση το διμερές πρόγραμμα συνεργασίας, το οποίο προβλέπει αναβαθμισμένη συνεργασία σε πρακτικό επίπεδο στην Έρευνα και Διάσωση αλλά και σε Στρατιωτικές ασκήσεις.


Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την άσκηση:  
 
 
 
 
 
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ