OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Κοινό ανακοινωθέν Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου

12/11/2014 - 18:20
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ενδιαφέρον το κοινό Ανακοινωθέν Ελλάδος-Ισραήλ-Κύπρου μετά τις Πολιτικές Διαβουλεύσεις Γενικού Γραμματέα ΥΠΕΞ Πρέσβυ κ. Α. Μητσιάλη με Ισραηλινό ομόλογό του, Πρέσβυ κ. Ν. Ben Shitrit και τις Τριμερείς Πολιτικές Διαβουλεύσεις των  Γενικών Γραμματέων ΥΠΕΞ Ελλάδος, Ισραήλ και Κύπρου .

Όλο το κείμενο:

Στις 12 Νοεμβρίου 2014, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκαν πολιτικές διαβουλεύσεις σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και του Ισραήλ, ανάμεσα στο Γενικό Γραμματέα, Πρέσβυ Αναστάσιο Μητσιάλη, και τον ομόλογό του, Γενικό Διευθυντή, Πρέσβυ Nissim Ben Shitrit.

Οι δύο πλευρές εξέτασαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διμερείς σχέσεις σε πολλά πεδία συνεργασίας μετά το 1ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας της 8ης Οκτωβρίου 2013 και συζήτησαν την προετοιμασία του 2ου  G-2-G (Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 2015, με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την εγκαθίδρυση πλήρων διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ. Επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για περαιτέρω ενίσχυση των ταχέως αναπτυσσόμενων οικονομικών σχέσεών τους, προκειμένου να αντικατοπτρίζουν το άριστο επίπεδο των διμερών πολιτικών σχέσεων. Συμφωνήθηκε, ως εκ τούτου, η επιτάχυνση της συνεργασίας σε τομείς όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, η βιομηχανική έρευνα και ανάπτυξη, η τεχνολογία υδάτινων πόρων, η περιβαλλοντική προστασία και η γεωργία. Η Ελλάδα και το Ισραήλ επιβεβαίωσαν, επίσης, το κοινό τους ενδιαφέρον για την προώθηση της συνεργασίας στον κρίσιμο τομέα της ενέργειας.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν, επίσης, για τη συνεργασία τους σε πολυμερή fora και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή και της τρομοκρατικής απειλής σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Πρέσβυς Αναστάσιος Μητσιάλης και ο Πρέσβυς N. Ben Shitrit και ο Κύπριος ομόλογός τους, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρέσβυς Αλέξανδρος Ζήνων που προσήλθε, στη συνέχεια, στη συνάντηση, πραγματοποίησαν τριμερείς πολιτικές διαβουλεύσεις. Οι τρεις πλευρές συμφώνησαν να προωθήσουν περαιτέρω τις τριμερείς πολιτικές διαβουλεύσεις και να επεκτείνουν το διάλογο σε όλα τα επίπεδα, με σκοπό να συμβάλλουν στην εδραίωση της περιφερειακής ειρήνης, της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας. Επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για προώθηση των οικονομικών τους σχέσεων και για ενίσχυση της συνεργασίας τους στον τομέα της ενέργειας στη βάση, μεταξύ άλλων, του τριμερούς Μνημονίου Κατανόησης που υπεγράφη στη Λευκωσία, την 8η Αυγούστου 2013 από τους Υπουργούς Ενέργειας της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου.

Οι τρεις πλευρές συζήτησαν περιφερειακά και διεθνή θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις παράνομες πράξεις και προκλητικές ενέργειες στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, καθώς και για την εξάπλωση της τρομοκρατίας σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.

Οι τρεις πλευρές συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να πραγματοποιούν συναντήσεις σε τακτική βάση για να συζητούν περαιτέρω τα ζητήματα αυτά και για να ενισχύουν τη συνεργασία τους. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, προσκάλεσε τον Υπουργό Εξωτερικών του Κράτους του Ισραήλ, κ. Avigdor Lieberman και τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Ιωάννη Κασουλίδη σε τριμερή συνάντηση που θα διεξαχθεί στην Αθήνα τις επόμενες εβδομάδες.

Tags: ΑΟΖΕΛΛΑΔΑΙΣΡΑΗΛΚΥΠΡΟΣ

Related Posts

Δένδιας - Αλβανία
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην Αλβανία: Συναντήθηκε με τον Ράμα και τον Υπουργό Άμυνας – Στο επίκεντροη εμβάθυνση των αμυντικών σχέσεων [pics, vid]

25/05/2026 - 21:08
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για Σμηναγό Ηλιάκη: Χρέος μας στη μνήμη του να θωρακίζουμε την άμυνα της Πατρίδας μας

23/05/2026 - 10:48
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Κέρκυρα: Χρέος μας η διατήρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας

21/05/2026 - 16:00

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις – Πού μπορεί να βρέξει

Σαν σήμερα: Το 1941 ο στρατηγός Φρέιμπεργκ, διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων, διατάζει την εκκένωση της Κρήτης

Ρωσία: O Λαβρόφ ενημέρωσε τον Ρούμπιο για τα επικείμενα πλήγματα στο Κίεβο και τον προειδοποίησε να εκκενώσει την πρεσβεία των ΗΠΑ

Στενά του Ορμούζ: Θα ανοίξουν 30 ημέρες αφότου ΗΠΑ και Ιράν καταλήξουν σε συμφωνία

Ο Νίκος Δένδιας στην Αλβανία: Συναντήθηκε με τον Ράμα και τον Υπουργό Άμυνας – Στο επίκεντροη εμβάθυνση των αμυντικών σχέσεων [pics, vid]

«Είμαστε απροστάτευτοι από τα drones της Χεζμπολάχ», λέει Ισραηλινός αξιωματούχος

Ουκρανία: Τουλάχιστον τέσσερις σκοτώθηκαν από ρωσικά πλήγματα σε Χάρκοβο και Ντονέτσκ

ΕΛΔΥΚ: Νέος διοικητής ο Συνταγματάρχης (ΠΖ) Σπυρίδωνας Γκουλούσης [pics]

Top News

Δημήτρης Φιλιππίδης: «Κάνει καλό στον πατέρα μου που ταπεινώθηκε»

Ελένη Μενεγάκη για Γωγώ Μαστροκώστα: «Στεναχωρήθηκα πολύ, πίστευα πως θα τα καταφέρει»

Ντοκιμαντέρ «Στο χιλιοστό»: Το plan B για το Grexit με κωδικό «Αλβανία» - «Το εθνικό νόμισμα θα έχανε έως 80% της αξίας του»

Η Μελίνα Νικολαΐδη στο πλάι της Δέσποινας Βανδή στην αυλαία των εμφανίσεων με τον Κωνσταντίνο Αργυρό

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert