Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κομπάνι: Οριστικό τέλος της μάχης - Νικητές οι Κούρδοι

26.01.2015 | 15:44
Η μάχη του Κομπάνι (Που ειναι η Κομπάνι και γιατι ειναι σημαντική; ΧΑΡΤΗΣ) έληξε, μετά από τέσσερις μήνες άγριων συμπλοκών, με τους Κούρδους να επιτυγχάνουν τεράστιας σημασίας νίκη, εκδιώκοντας τους τζιχανστιστές από την την πόλη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως ανέφερε ο Ραμί Αμπτέλ Ραχμάν, διευθυντής της παραπάνω διεθνούς οργάνωσης, οι Κούρδοι μαχητές του YPG, “έδιωξαν όλους τους τζιχαντιστές από Κομπάνι (Κερδίζουν έδαφος στην μάχη του Κομπάνι οι Κούρδοι) και πλέον έχουν τον πλήρη ελέγχο της πόλης. Οι Κούρδοι κατεδίωξαν τους τελευταίους τζιχαντιστές από τα ανατολικά προάστια της πόλης. Οι μάχες έπαψαν”, ανέφερε.

Οι τζιχαντιστές επιχείρησαν να καταλάβουν την πόλη από τις 16 Σεπτεμβρίου 2014. Οι Κούρδοι είχαν κατηγορήσει, τότε, την Τουρκία ότι υποστήριζε τους τζιχαντιστές. Οι Κούρδοι όμως αντιστάθηκαν ηρωικά (Οι μάχες στο Κομπανι μέσα από ΒΙΝΤΕΟ των μαχητών!) και με την υποστήριξη των αμερικανικών αεροσκάφων, απέκρουσαν τους τζιχαντιστές και σταδιακά τους απώθησαν από την πόλη. Υπολογίζεται πως στη μάχη σκοτώθηκαν πάνω από 1.000, τουλάχιστον, τζιχαντιστές, ενώ τουλάχιστον διπλάσιοι ήταν οι τραυματίες.

Πηγή: Hurriyet
Απόδοση-Επιμέλεια: On Alert

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ