Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

Κοντονής για υπόθεση Ελλήνων στρατιωτικών: Η Τουρκία δεν έχει θέση στη διεθνή κοινότητα ως ταραξίας

27.03.2018 | 17:10
Για τη συνεχιζόμενη κράτηση των δυο Ελλήνων αξιωματικών στην Τουρκία, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, απάντησε: «Ελπίζω να αντιληφθεί η Τουρκία ότι δεν έχει θέση στη διεθνή κοινότητα ως ταραξίας αλλά ως ισότιμο μέλος που σέβεται το διεθνές δίκαιο».

Ειδικότερα, ο κ. Κοντονής επισκέφθηκε σήμερα τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασίλη Πέππα και τους αντιπροέδρους του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου και μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε ανέφερε: «Η Τουρκία ενώ στα διεθνή Fora δείχνει συμπεριφορά εναρμόνισης με τους διεθνείς κανόνες, επί της ουσίας πράττει προς μια κατεύθυνση παραβίασης του διεθνούς δικαίου. Θεωρώ, όπως θεωρεί και η κυβέρνηση, ότι ήταν μια υπόθεση που έπρεπε να λήξει άμεσα αλλά δυστυχώς σε ένα κλίμα έντασης το οποίο πυροδοτεί η Τουρκία συνεχίζεται η κράτηση των δυο στρατιωτικών μέσω της παρέλκυσης της δικαστικής διαδικασίας».

Η συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με την ηγεσία του Αρείου Πάγου ήταν προγραμματισμένη και πραγματοποιήθηκε ενόψει της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που έχει συγκροτηθεί με αντικείμενο τις αλλαγές στον οργανισμό λειτουργίας των δικαστηρίων.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Σταύρος Κοντονής: «Είχαμε μια παραγωγική και πολύωρη συζήτηση. Μπορούμε να δρομολογήσουμε λύσεις για χρόνια προβλήματα της Δικαιοσύνης». Ειδική αναφορά κατά τη συνάντηση έγινε για το θέμα της επιθεώρησης των δικαστών και των δικαστηρίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ