Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kόντρα Ερντογάν-Ράσμουσεν για Κινέζικους πυραύλους

23.10.2013 | 14:01
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

To NATO επιμένει να προειδοποιεί την Άγκυρα για την απόφαση αγοράς αντιπυραυλικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς από την Κίνα. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν τόνισε πως « το αντιαεροπορικό σύστημα που θα επιλεγεί θα πρέπει να είναι συμβατό με αυτών των μελών του ΝΑΤΟ, όμως η Τουρκία θα λάβει την τελική της απόφαση».
Ο Ράσμουσεν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγή της απόφασης των Τούρκων καθώς δήλωσε πως « οι τουρκικές αρχές πιστεύω πως θα λάβουν υπ΄ όψιν το θέμα της συμβατότητας πριν λάβουν την οριστική απόφαση. Απ’ όσο καταλαβαίνω δεν έχουν πάρει οριστική απόφαση».
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πάντως φαίνεται πως επιμένει στην απόφαση της αγοράς του Κινέζικου αντιαεροπορικού συστήματος. « Οι πιο κατάλληλοι όροι δείχνουν την Κίνα. Οι αρμόδιοι αυτή τη στιγμή συνομιλούν με την Κίνα. Αν το ΝΑΤΟ είναι τόσο ευαίσθητο στο θέμα αυτό ας βγάλει από τη Ρωσία τα χημικά όπλα. Υπάρχουν πολλές χώρες της Ευρώπης που ακόμη διαθέτουν Ρωσικά οπλικά συστήματα. Εδώ έχουμε κάνει κοινές ασκήσεις με την Κίνα. Αυτά γίνονται εν γνώσει του ΝΑΤΟ και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να επισκιάζει την ανεξαρτησία μας» δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κινέζικο αντιαεροπορικό σύστημα αγοράζουν οι Τούρκοι

ΗΠΑ προς Τουρκία : Μην αγοράσετε πυραύλους απο τη Κίνα - Το "τραβάει" ο Ερντογάν

Τουρκία: Έτοιμο το αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ