Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Κοντσέρτο για πολυβόλα! Ποιοι "φιλόμουσοι" της τρόϊκας και της κυβέρνησης "ξέχασαν" τις ΕΔ

26.09.2014 | 23:30
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Το Κοντσέρτο για πολυβόλα είναι ο τίτλος της πασίγνωστης ελληνικής κινηματογραφικής πολεμικής ταινίας του 1967, σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, σενάριο Νίκου Φώσκολου. Πρωταγωνιστές η Τζένη Καρέζη, ο Μάνος Κατράκης, ο Κώστας Καζάκος και άλλοι…Το 2012 οι “γιάπηδες” του οικονομικού επιτελείου ανέλαβαν να “γράψουν” το νέο Κοντσέρτο για πολύβολα. Δίνοντας προτεραιότητα στο κοντσέρτο κι αφήνοντας τα πολυβόλα στην άκρη!

Τα όσα είπε ο πρώην ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος στην συνέντευξή του στο Onalert, για το …στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που έβαλε τους στρατιωτικούς τελευταίους των τελευταίων στο μισθολόγιο είναι απίστευτα. Αλλά αληθινά. Τα είδαμε ,τα ζούμε…

Καλώς έκανε και δεν αποκάλυψε το όνομά του αν και το ξέρει. Όχι μόνο για να μην το στοχοποιήσει όπως είπε. Αλλά και γιατί δεν μπορεί ένας αξιωματούχος όσο υψηλόβαθμος κι αν είναι να εκτελεί αδιαμαρτύρητα τις ανοησίες που του έλεγαν Δανοί,Ολλανδοί και άλλοι απίθανοι . Η ευθύνη δεν ανήκει σ΄ αυτόν ανήκει στην κυβέρνηση, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ή μάλλον ας μην κρύβονται οι κυβερνώντες.

Για να μην πέσουμε κι εμείς στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού να διευκρινήσουμε οτι δεν ενδιαφέρει τόσο ότι πάνω από τους στρατιωτικούς βρίσκονταν στην λίστα οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Είναι πολύ σημαντική και αξιοσέβαστη η δουλειά τους. Η τέχνη τους για την ακρίβεια. Και πρέπει να πληρώνεται αξιοπρεπώς τουλάχιστον.

Το ίδιο όμως πρέπει να ισχύει για τους ανθρώπους στους οποίους όλοι μας “μιλιταριστές” και “αντιμιλιταριστές”, “δεξιοί” και “αριστεροί” ,έχουμε εμπιστευθεί την ασφάλεια της χώρας και κατ΄ επέκταση την δική μας και των οιογενειών μας. Δεν είναι δυνατόν ο Ανθυπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού να αντιμετωπίζεται ως παρίας! Και μάλιστα αυτό να το επιβάλλουν οι ξένοι μόνο και μόνο επειδή μας δανείζουν! Δεν το ΄καναν από καλοσύνη αλλά από συμφέρον και από ανάγκη να σώσουν κι αυτοί τις οικονομίες τους. Καλό το παραμύθι των “σωτήρων” αλλά να έχει όρια.

Δεν είναι δυνατόν λοιπόν ο νεαρός Ανθυπολοχαγός που τον στέλνουμε στον Έβρο να είναι καταδικασμένος να ζει αναξιοπρεπώς. Τελεία και παύλα. Όσοι το επέτρεψαν ,το δέχτηκαν και δεν το απέτρεψαν είναι υπόλογοι.

Ας ξυπνήσουμε , ας αντιδράσουμε κι ας καταλάβουμε αυτό που χρόνια τώρα πολλοί λέμε και γράφουμε. Αν καταστρέψεις το οικοδόμημα της Εθνικής Άμυνας θα χρειαστούν δεκαετίας για να το ξαναφτιάξεις. Αν το ξαναφτιάξεις.

Κι επειδή η ανθεκτικότητα κάθε οικοδομήματος κρίνεται από τα θεμέλιά του , φοβόμαστε ότι είναι θέμα χρόνου κι αυτά να “εξασθενίσουν”. Υπάρχει ο σοβαρός κινδυνος οι νέοι μας να μην επιλέγουν πια με την ίδια μαζικότητα την στρατιωτική καριέρα. Η οποία ποτέ κανέναν δεν τον έκανε πλούσιο. Ούτε καν ευκατάστατο. Αλλά τουλάχιστον εξασφάλιζε μια αξιοπρεπή και δύσκολη ζωή. Τώρα δεν προσφέρει ούτε την επιβίωση!


Το κακό είναι ότι απ΄ ότι φαίνεται όσοι αξιολογούν ως πιο σημαντικά τα κοντσέρτα με βιολοντσέλα από τα “κοντσέρτα με πολυβόλα” ακόμη δεν έχουν καταλάβει τη διαφορά…

Διαβάστε ακόμη:


Πρώτα η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών μετά οι ΕΔ! Βόμβα Μπαλτάκου για τρόϊκα και ΕΔ!


Ο Μπαλτάκος μιλά για την σχέση του με τον Σαμαρά σήμερα: "Δεν χώρισαν οι δρόμοι μας"


Μπαλτάκος για το "νέο κόμμα της Δεξιάς" - Ποιους έχει συναντήσει και γιατί πρέπει να "γεννηθεί"


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ