Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Κοροϊδεύουμε τους Έλληνες με τις γερμανικές αποζημιώσεις" - Ομολογία Γερμανού

06.07.2013 | 13:29
Τα παιχνίδια όλων των γερμανικών κυβερνήσεων με τις πολεμικές αποζημιώσεις προκάλεσαν ένα αντιγερμανικό κύμα στην Ελλάδα που δεν είναι διόλου ακατανόητο δηλώνει ο Γερμανός ιστορικός Χ. Φλάισερ.
 Στην εφημερίδα Tagesspiegel, ο Γερμανός ιστορικός Χάγκεν Φλάισερ, ο οποίος εδώ και 35 χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα, παρεχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη. 



Ανάμεσα σε άλλα ρωτήθηκε και για τις γερμανικές επανορθώσεις και ότι συχνά η Αθήνα κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί το θέμα για να στρέψει αλλού την προσοχή εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.


Ο κ. Φλάισερ απαντά: «Φυσικά και υπάρχει μια εσωτερική ελληνική ατζέντα. Η Αθήνα όμως πάντα έθετε επίσημα το θέμα των επανορθώσεων, ακόμα και με μια ρηματική διακοίνωση το 1995. Προηγουμένως όλες οι γερμανικές κυβερνήσεις αρνούνταν με τον ίδιο στερεότυπο τρόπο παραπέμποντας στη Συμφωνία του Λονδίνου για τη διαγραφή των χρεών του 1953: '''είναι ακόμα πολύ νωρίς, γιατί το θέμα μπορεί να συζητηθεί με την Ελλάδα όταν η Γερμανία θα έχει ενωθεί'. Τώρα η Γερμανία είναι ενωμένη και η Αθήνα παίρνει την απάντηση: τώρα είναι αργά. Τα παιχνίδια αυτά προκάλεσαν ένα αντιγερμανικό κύμα. Το οποίο δεν είναι ακατανόητο. Το να αποφασίζει κανείς, ποιος θα θυμάται πότε και τι θα ξεχνάει, είναι η υπεροψία του ισχυρού».

Ο κ. Φλάισερ συμπληρώνει πως το τελευταίο διάστημα κάτι κινείται στις ελληνογερμανικές σχέσεις και αυτό είναι θετικό όπως εκτιμά ενώ χαρακτηρίζει καθαρά πολεμική την τακτική των ελληνικών μίντια να μιλάνε για μια δεύτερη γερμανική κατοχή γιατί «ευτυχώς δεν έζησαν την τυραννία των ναζί». 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ