Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοτζιάς: Η Τουρκία πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια "νευρική δύναμη"

06.02.2017 | 22:26
 Η Τουρκία πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια "νευρική δύναμη", δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κληθείς να σχολιάσει τις εντάσεις των τελευταίων ημερών στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας, λίγο μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου των υπουργών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
"Εδώ δεν κάναμε συζήτηση ούτε για την Τουρκία ούτε για το Αιγαίο", σημείωσε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι έχει χαρακτηρίσει εδώ και ενάμιση χρόνο τη γειτονική χώρα ως νευρική χώρα που αναλόγως πρέπει να αντιμετωπίζεται.

"Ούτε να παραβλέπουμε και να μην παίρνουμε μέτρα που να παρεμποδίζουν την εκδήλωση αυτής της νευρικότητας, αλλά ούτε και να υπερβάλλουμε εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλές νευρικές κινήσεις της Τουρκίας έχουν να κάνουν με το εσωτερικό της και την εσωτερική αντιπαράθεση", είπε ο κ. Κοτζιάς.

Ερωτηθείς αν αναμένονται εξελίξεις στις διαβουλεύσεις για το Κυπριακό, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως "είναι πιθανό να έχουμε στο δεύτερο ήμισυ του Μαρτίου συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών, όσον αφορά τις εγγυήτριες δυνάμεις, του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου και του εκπροσώπου της τουρκοκυπριακής κοινότητας".

Πολλά θα ήταν καλύτερα αν δεν είχαν γίνει οι επεμβάσεις αποσταθεροποίησης της Λιβύης, ανέφερε προς τους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

"Υποστηρίξαμε ότι πρέπει η ΕΕ να κάνει το παν για να συνεννοηθούν οι δυνάμεις της δυτικής Λιβύης με εκείνες της ανατολικής -δηλαδή η κυβέρνηση της Τρίπολης, όπου θα ξανανοίξουμε τις πρεσβείες μας- με τις δυνάμεις που εκφράζονται από τον κοσμικό στρατηγό Χαφτάρ", δήλωσε ο υπουργός, αναφερόμενος στο ζήτημα της Λιβύης.

Σε ό,τι αφορά την Αίγυπτο ο κ. Κοτζιάς ανέφερε τα εξής:
"Αποφασίσαμε να καλέσουμε τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου στη συνάντηση που έχουμε στις 6 Μαρτίου, πάλι εδώ στις Βρυξέλλες, καθώς επίσης να αλλάξουμε την απόφαση του 2013 -η οποία ήταν εχθρική για την Αίγυπτο- και να ανοίξουμε μια διαδικασία επανασύνδεσης ανάμεσα στην ΕΕ και στην Αίγυπτο".


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ