Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κουμουτσάκος: Η Τουρκία προκαλεί αβεβαιότητα ένταση και αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο

27.11.2018 | 19:00
Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος αντέδρασε στις νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν.

“Οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις της Άγκυρας αγνοούν το διεθνές Δίκαιο και συνιστούν άμεσες ή έμμεσες απειλές κατά της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιβεβαιώνουν έτσι, ότι η Τουρκία είναι παράγοντας αβεβαιότητας, αστάθειας και έντασης στην ανατολική Μεσόγειο”, επισημαίνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας έτσι τις νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει ακόμη πως με λόγια και πράξεις η Τουρκία αναδεικνύεται ως εμπόδιο στις θετικές εξελίξεις σχετικά με την αξιοποίηση των ενεργειακών δυνατοτήτων στην περιοχή της Αν. Μεσογείου. “Ο ολισθηρός δρόμος που έχει επιλέξει, την οδηγεί έτσι σε περιφερειακή απομόνωση”, προσθέτει ο κ. Κουμουτσάκος.

“Η Τουρκία οδηγείται επίσης σε συνεχή απομάκρυνσή της από την Ευρώπη αλλά και την Ατλαντική Συμμαχία που, και οι δύο, αποδίδουν ιδιαίτερη στρατηγική σημασία στην ενεργειακή ασφάλεια της ηπείρου μας. Στο πλαίσιο αυτό, η αντίδραση στην πολιτική της Άγκυρας δεν αφορά μόνον την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά ευρύτερα τα κράτη της περιοχής, εταίρους και συμμάχους”, καταλήγει ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Πηγή: Newsit.gr 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ