Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κουμουτσάκος για δηλώσεις Ντιμιτρόφ: Τι διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με Σκόπια

02.02.2018 | 12:23
Επίθεση στην κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις στο Σκοπιανό εξαπέλυσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει άμεση και ξεκάθαρη απάντηση για το τι "ακριβώς διαπραγματεύεται με τα Σκόπια".

Αφορμή για την τιοποθέτηση του βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στάθηκαν οι εμπρηστικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολάι Ντιμιτρόφ κατά τη συνάντησή του με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, στις οποίες μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, ανέφερε ότι "οι γειτονές μας δεν θεωρούν μέρος της διαπραγμάτευσης την "Μακεδονική" εθνότητα.". Όπως τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος αυτός ο ισχυρός του Νικολάι Ντιμιτρόφ εντείνει τις ανησυχίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ολόκληρη η δήλωση του τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας είναι η ακόλουθη:

«Ο Υπουργός Εξωτερικών Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι οι γείτονές μας δεν θεωρούν μέρος της διαπραγμάτευσης την δήθεν “μακεδονική” τους εθνότητα.

Η απαράδεκτη αυτή θέση, μαζί με τον ισχυρισμό του κ. Νίμιτς ότι η ελληνική πλευρά δεν θέτει καν τέτοιο ζήτημα, εντείνουν τις ανησυχίες μας.

Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα μια ξεκάθαρη απάντηση: τι ακριβώς διαπραγματεύεται με τα Σκόπια;».
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ