Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Κόβουν χιλιάδες δέντρα για το παλάτι του Ερντογάν"

14.08.2013 | 00:44
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


Πυρετώδεις είναι οι εργασίες στο εργοτάξιο κατασκευής του νέου πρωθυπουργικού συγκροτήματoς του Ερντογάν στην Άγκυρα το οποίο χτίζεται «στα πρότυπα του Λευκού Οίκου» όπως αναφέρουν τουρκικές εφημερίδες.

Η τουρκική εφημερίδα Sözcü με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα και τίτλο « για το παλάτι του Ερντογάν , κόβουν τα δέντρα τη νύχτα και το πρωί κατασκευάζουν δρόμους» υποστηρίζει πως οι εργολάβοι που κατασκευάζουν το έργο , φοβούμενοι τις αντιδράσεις και τα επεισόδια που είχαν ξεσπάσει για τα δέντρα στο πάρκο Γκεζί, κόβουν τα δέντρα κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ την ημέρα πραγματοποιούν τις εργασίες για το δρόμο που οδηγεί στο συγκρότημα.

Το νέο «παλάτι» του Ερντογάν , θα ολοκληρωθεί το 2014 όταν λήγει η θητεία του ως πρωθυπουργός και αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Δημοκρατίας. Το έργο αναμένεται να κοστίσει περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια.

Όμως το νέο πρωθυπουργικό συγκρότημα σύμφωνα με καταγγελίες της αντιπολίτευσης χτίζεται σε δασική έκταση στο «αγρόκτημα του Κεμάλ Ατατούρκ». Μια προστατευόμενη περιοχή όπου δεν τολμούσε να την αγγίξει κανείς καθώς ήταν χώρος όπου ξεκουράζονταν ο Κεμάλ Ατατούρκ. Σήμερα ο χώρος αυτός είναι γεμάτος από δέντρα και διάφορα φυτά. Η τουρκική εφημερίδα Sözcü στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα αναφέρει πως «για την κατασκευή των 10 κτιρίων που το κάθε ένα να αποτελείται από 8 ορόφους , κόβονται εκατοντάδες δέντρα μέσα στην περιοχή». Παράλληλα κατασκευάζεται ειδικός δρόμος με 8 λωρίδες κυκλοφορίας μήκους 12 χιλιομέτρων για να συνδέεται το πρωθυπουργικό συγκρότημα με το κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ

Για την κατασκευή άλλαξαν όροι χρήσης γης, ήρθη η προστασία και ξεκίνησαν τα έργα.
από τρεις ορόφους και θα έχει ίχνη από την αρχιτεκτονική των Σελτζούκων.
Ο «Λευκός Οίκος» του Ερντογάν στο δεύτερο υπόγειο θα διαθέτει κέντρο επιχειρήσεων σε περίπτωση κινδύνου η κάποιας πολεμικής απειλής. Αυτός ο χώρος θα προστατεύεται από τρομοκρατικές, χημικές και πυρηνικές επιθέσεις. Παράλληλα όλο το κτίριο το οποίο θα κατοικεί και θα εργάζεται ο τούρκος πρωθυπουργός θα προστατεύεται από υποκλοπές, από κοριούς και από ηλεκτρονικές επιθέσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κατοικία του Ερντογάν μέσα στο πρωθυπουργικό συγκρότημα θα αποτελείται από τρεις ορόφους και θα έχει ίχνη από την αρχιτεκτονική των Σελτζούκων.

Το σημερινό πρωθυπουργικό κτίριο το οποίο χρησιμοποιήθηκε από δεκάδες πρωθυπουργούς, θα μετατραπεί σε μουσείο.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ