OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Κουβέλης: Επιφυλάξεις για τη στάση Ερντογάν στην υπόθεση των 2 στρατιωτικών

27/03/2018 - 16:35
Share on FacebookShare on Twitter

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο υπουργός, Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας, κ. Φώτης Κουβέλης, αναφορικά με τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην υπόθεση των δυο στρατιωτικών οι παρεμβάσεις των Ευρωπαίων προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη χθεσινή Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα.

«Δεν είμαι σε θέση να σας πω εάν αυτό το οποίο ζητήθηκε, αναφορικά με την αποφυλάκιση και την επιστροφή στην πατρίδα των δύο στρατιωτικών μας, θα υλοποιηθεί, διότι ο Ερντογάν παραπέμπει το θέμα στην τουρκική δικαιοσύνη.» είπε ο κ. Κουβέλης μιλώντας στο 1ο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας,  και πρόσθεσε με νόημα: «Πρέπει να αναμείνουμε τι ακριβώς θα συμβεί με τη σύνταξη του κατηγορητηρίου και την ενδεχόμενη, ως προς τον προσδιορισμό της δικασίμου, στο δικαστήριο της Αδριανούπολης.»

Απέρριψε δε κατηγορηματικά τα σενάρια περι εντάσεων στη συνεργασία του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο: «Δεν υπάρχει καμία απολύτως ένταση στη συνεργασία μου τον Υπουργό κύριο Καμμένο, είναι πάρα πολύ καλή, εξαιρετικά συστηματική και δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα, σαν εκείνα μάλιστα που θέλουν κάποιες πλευρές από το χώρο της αντιπολίτευσης ή και από μέσα ενημέρωσης να αναδείξουν. Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως. Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική.» είπε χαρακτηριστικά.
 
Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του ΑΝΥΕΘΑ στην ΕΡΑ:

Για τη σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα:

Αποτέλεσμα με την έννοια της δεσμευτικής απόφασης δεν υπήρξε και δεν θα μπορούσε στην παρούσα φάση να υπάρξει. Θεωρώ σημαντικό το γεγονός ότι υπήρξε σαφής ο λόγος της Ευρώπης προς τον Ερντογάν και την Τουρκία για την κυπριακή ΑΟΖ, για το Αιγαίο. Όπως επίσης θεωρώ ενδιαφέρον το γεγονός ότι με σαφήνεια εστάλη το μήνυμα από την ΕΕ στην Τουρκία ότι δεν μπορεί να υπάρχει πρόοδος στις ευρωτουρκικές σχέσεις, χωρίς πρόοδο στις σχέσεις με Ελλάδα και Κύπρο. Και βεβαίως το γεγονός ότι ο Ερντογάν επαναπροσδιορίζει τη θέση του αναφορικά με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας, είναι και αυτό ενδιαφέρον να εξετάζεται.

Για το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών:

Ζητήθηκε η άμεση αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών πριν από το ελληνορθόδοξο Πάσχα. Δεν είμαι σε θέση να σας πω εάν αυτό το οποίο ζητήθηκε, αναφορικά με την αποφυλάκιση και την επιστροφή στην πατρίδα των δύο στρατιωτικών μας, θα υλοποιηθεί, διότι ο Ερντογάν παραπέμπει το θέμα στην τουρκική δικαιοσύνη. Πρέπει να αναμείνουμε τι ακριβώς θα συμβεί με τη σύνταξη του κατηγορητηρίου και την ενδεχόμενη, ως προς τον προσδιορισμό της δικασίμου, στο δικαστήριο της Αδριανούπολης.

Για το κατά πόσο ελήφθη το μήνυμα από την Τουρκία:

Εκείνο που αξιολογώ, είναι ότι η Τουρκία μετά από πάρα πολύ καιρό, επαναφέρει τη θέση της ως προς τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της. Το με ποιους όρους και προϋποθέσεις, αυτό μένει να φανεί.

Αξιολογώ και εκτιμώ ότι πρόκειται για έναν επανακαθορισμό της σχέσης της Τουρκίας προς την ΕΕ, ένας επανακαθορισμός έστω και φραστικός, ο οποίος είναι δηλωτικός και της προσπάθειας που κάνει αυτή τη στιγμή η Τουρκία, στη βάση των αρνητικών συσχετισμών που έχει διαμορφώσει στο ευρύτερο πεδίο και όχι μόνο σε σχέση με την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη αλλά και προς άλλες κατευθύνσεις.

Βεβαίως, είμαστε μια χώρα ειρηνική. Αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν μας απομακρύνει, από το να έχουμε συγκροτημένες, στον αναγκαίο και χρήσιμο βαθμό, αποτρεπτικές Ένοπλες Δυνάμεις για την προστασία και την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, όπως αυτά καταγράφονται με σαφήνεια και από το Διεθνές Δίκαιο και ειδικότερα από τις Διεθνείς Συνθήκες.

Για τη στάση της Τουρκίας:

Για την Ελλάδα είναι σαφή τα κυριαρχικά μας δικαιώματα από το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες. Εκείνο που αποτελεί τη μείζονα αναφορά της Τουρκίας, είναι η παρουσία της στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ αλλά και για αυτό πήρε συγκεκριμένη θέση η Ευρώπη, με τις ξεκάθαρες τοποθετήσεις και του κυρίου Γιουνγκέρ και του κυρίου Τουσκ, οι οποίο εκπροσωπούν την ΕΕ.

Για τις σχέσεις με τον ΥΕΘΑ Π. Καμμένο:

Δεν υπάρχει καμία απολύτως ένταση στη συνεργασία μου τον Υπουργό κύριο Καμμένο, είναι πάρα πολύ καλή, εξαιρετικά συστηματική και δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα, σαν εκείνα μάλιστα που θέλουν κάποιες πλευρές από το χώρο της αντιπολίτευσης ή και από μέσα ενημέρωσης να αναδείξουν. Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως. Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική. 

Tags: ΑΝΥΕΘΑΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙΕΡΝΤΟΓΑΝΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Related Posts

Δένδιας - KFOR
ΥΕΘΑ

Δένδιας από Πρίστινα: Η ΕΛΔΥΚΟ με την παρουσία της επιτρέπει να υπάρχει ασφάλεια, ειρήνη και σταθερότητα

16/04/2026 - 16:13
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Πασχαλινή «έφοδος» στο επιτηρητικό φυλάκιο «126» στον Έβρο – Το μήνυμα στα στελέχη [pics]

12/04/2026 - 12:11
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από Ξάνθη: Οι Ένοπλες Δυνάμεις διαφυλάττουν την ακεραιότητα της Πατρίδας 365 μέρες τον χρόνο

11/04/2026 - 16:20

Διαβάστε Επίσης

Δεν είναι αορίστου χρόνου η ευκαιρία που δίνει ο Τραμπ για να επιστρέψει το Ιράν στις διαπραγματεύσεις, γράφει το Axios

Sky Map: Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει ουκρανικά αντι-drone συστήματα σε αεροπορική βάση στη Σαουδική Αραβία

Ο Λίβανος θα ζητήσει παράταση στην κατάπαυση πυρός με το Ισραήλ για ένα μήνα

Το Υπουργείο Ναυτιλίας διαψεύδει τους Φρουρούς της Επανάστασης: Δεν κατασχέθηκε το πλοίο Epaminondas

Η ΕΕ ενέκρινε το δάνειο των 90 δισ. προς την Ουκρανία και το 20ό πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν πως κατέλαβαν δύο πλοία, ανάμεσά τους και το ελληνόκτητο Epaminondas

Στενά του Ορμούζ: Ακόμη δύο πλοία δέχτηκαν πυρά από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν

Εντός της ημέρας ο αγωγός Ντρούζμπα θα μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο προς Ουγγαρία και Σλοβακία, λέει Ουκρανός αξιωματούχος

Top News

Έμιλι Χαρτ: MAGA influencer αποδείχθηκε ότι ήταν AI - Ο 22χρονος φοιτητής Ιατρικής πίσω από την απάτη και τα εκατομμύρια

Έκτακτο επίδομα παιδιού χωρίς αίτηση: Ενίσχυση στις οικογένειες, 150 ευρώ για κάθε παιδί τον Ιούνιο, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Ηράκλειο: Θήκη όπλου και τσιγάρα τα πρώτα ευρήματα στην περιοχή που διεξάγονται οι έρευνες για την 43χρονη Ελευθερία

Τζον Τέρνους: Ο νέος CEO της Apple που καλείται να είναι ταυτόχρονα ο Στιβ Τζομπς και ο Τιμ Κουκ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert