Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κραχ στις βάσεις κάνει φοιτητές ακόμη και κάποιους που έγραψαν κάτω από 10!

27.08.2015 | 09:38
Το κράχ που σημειώθηκε στις βάσεις του 2015 αποκάλυψε σε όλο του το μεγαλείο το πρόβλημα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Μελετώντας τα στοιχεία αποκαλύπτεται ότι 92 ΤΕΙ και 14 ΑΕΙ θα δεχθούν φοιτητές που έγραψαν κάτω από 10! Με ελάχιστα μόρια κάποιοι θα γίνουν φοιτητές.
Όπως σημειώνει η Καθημερινή, υποψήφιος ο οποίος στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2013, με ουσιαστικά λευκή κόλλα σε όλα τα μαθήματα, είχε συγκεντρώσει μόλις 970 μόρια και βαθμό πρόσβασης 1,13, φέτος κατάφερε –χωρίς εξετάσεις– να πάρει το εισιτήριο για το Τμήμα Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων των ΤΕΙ με έδρα στην Aμφισσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSITΟι χειρότερες από πέρυσι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων οδήγησαν σε πτώση την πλειονότητα των βάσεων εισαγωγής (σε 247 σχολές σημειώθηκε πτώση και σε 216 άνοδος), οι οποίες επέστρεψαν στα επίπεδα του 2012.
Επίσης, η δραστική μείωση των μετεγγραφών (στα κεντρικά ΑΕΙ/ΤΕΙ ο αριθμός των μετεγγραφών δεν μπορεί να ξεπεράσει το 15% του αριθμού των εισακτέων σε κάθε τμήμα) και η οικονομική αβεβαιότητα –η συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων συνέπεσε με την επιβολή των capital controls– οδήγησαν πολλούς υποψηφίους να μη δηλώσουν σχολή μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, με αποτέλεσμα να «βυθιστούν» οι βάσεις των περιφερειακών σχολών και να διαμορφωθούν για ακόμη μία χρονιά βάσεις πολλών ταχυτήτων.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ