Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρήτη: Κορυφώνονται οι αντιδράσεις για την καταστροφή των χημικών της Συρίας

17.07.2014 | 14:25
Με αποκλεισμό της βάσης του ΝΑΤΟ στη Σούδα το Σάββατο 19 Ιουλίου κορυφώνονται οι δεκαήμερες δράσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας φορέων της Κρήτης για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Χανιά από μέλη του συντονιστικού οργάνου που έχει συσταθεί, το πρώτο ραντεβού για όσους θέλουν να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, που έχει χαρακτηριστεί παγκρήτια, είναι στις 10 το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων.

Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το σημείο του αποκλεισμού, που στόχος των διοργανωτών είναι να διαρκέσει τρεις ημέρες.

Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε από το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Σήφη Χιωτάκη, «αυτό θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή του κόσμου. Η κινητοποίηση είναι κρίσιμη και κομβική και πρέπει όλοι να το καταλάβουν, δίνοντας με την παρουσία τους το ισχυρό μήνυμα της αντίθεσης του κρητικού λαού στη διαδικασία της καταστροφής των χημικών όπλων στη Μεσόγειο» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού θα υπάρξουν συναυλίες και ομιλίες που θα αφορούν και άλλα ζητήματα όπως η κατάσταση στη λωρίδα της Γάζας αλλά και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι 140 Σύροι μετανάστες που, από την 1η Απριλίου, βρίσκονται στα Χανιά.

Εξάλλου, επισημάνθηκε ότι κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού δεν θα εμποδίζεται η κίνηση πολιτών αλλά μόνον αυτή που σχετίζεται με τη λειτουργία της βάσης.

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε, σε εξέλιξη είναι και οι προετοιμασίες για την αποστολή τριών πλοιαρίων με περίπου 40 επιβαίνοντες, με στόχο την όσο το δυνατόν κοντινότερη προσέγγιση στο αμερικανικό πλοίο (Αυτό είναι το πλοίο στο οποίο θα καταστραφούν χημικά της Συρίας) πάνω στο οποίο γίνεται η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καμμία πειστική απάντηση για τα χημικά της Συρίας και την Κρήτη - ΒΙΝΤΕΟ

Προς τις ακτές της Κρήτης πλέουν τα χημικά της Συρίας! Τι σήμα έστειλε το πλοίο Cape Ray


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ