Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρήτη: Συνοδεία F-16 για τη γιορτή του Άγ. Μηνά!

21.10.2014 | 13:29
Μια εντυπωσιακή πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης, θα δώσει φτερά στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση εορτασμών της πόλης του Ηρακλείου.

Οι Ηρακλιώτες θα έχουν τη χαρά να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακό θέαμα πάνω από την πόλη με αεροσκάφος Demo F16 και στην συνέχεια θα ακολουθήσει αεροπορική επίδειξη στην παραλιακή ζώνη. Τις επιδείξεις θα πραγματοποιήσει η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ», με χειριστή το σμηναγό Γιώργο Ανδρουλάκη. Για την προετοιμασία της εναέριας επίδειξης υπεύθυνος συντονισμού είναι ο αντισμήναρχος εν αποστρατεία Γιώργος Κωστάκης.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Κρήτης, με ιδιαίτερη λαμπρότητα που θα συνδυαστεί και με αεροπορική απόδοση τιμής θα εορταστεί και φέτος η μνήμη του Πολιούχου-Προστάτη της πόλης του Ηρακλείου Αγ. Μηνά την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014. Ειδικότερα στις φετινές εορταστικές-τιμητικές εκδηλώσεις για πρώτη φορά ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης και Εκκλησία Κρήτης προσκάλεσαν και θα συμμετέχει η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ» με αεροσκάφος Demo F16, με χειριστή το σμηναγό Γιώργο Ανδρουλάκη. Ειδικότερα ο πιλότος της Πολεμικής μας Αεροπορίας με το F16 πρόκειται να αποδώσει τιμές στη διάρκεια της λιτάνευσης της εικόνας του στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου και στην συνέχεια θα ακολουθήσει αεροπορική επίδειξη στην παραλιακή ζώνη.Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΟΥ F16 ΖΕΥΣ ΣΜΗΝΑΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ


Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Πολεμική Αεροπορία για την αποδοχή της πρότασης, όπου με την προγραμματισμένη εναέρια εκδήλωση θα αποδοθεί τιμή από την Αεροπορία στον εορτάζοντα Πολιούχο Άγ. Μηνά, αλλά παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν μια σπάνια αεροπορική επίδειξη διαπιστώνοντας ταυτόχρονα την ικανότητα και το αξιόμαχο των πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας.Δείτε παλαιότερη επίδειξη της ομάδας ΖΕΥΣ στο Μάλεμε της Κρήτης, μέσα από το κανάλι της ΠΑ στο youtube:

Πηγές: ΠΑ, Περιφέρεια Κρήτης 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ