Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΡΙΣΕΙΣ 2017: Συνεδριάζει το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ)

01.03.2017 | 09:00
Πρωτη Δημοσίευση: 28.02.23:00
Τελευταία Ενημέρωση : 01.03.09:00

Στις 11 00 το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει η συνεδρίαση του ΣΑΓΕ με αντικείμενο την απόφαση  για την συμπλήρωση θέσεων στο Ανώτατο Συμβούλιο Ναυτικού (ΑΝΣ) και Αεροπορίας (ΑΑΣ).

Η συνεδρίαση θα γίνει υπό την προεδρία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ και μέλη τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, τον Αρχηγό  ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, οι οποίοι με τις τοποθετήσεις που θα ορίσουν, δρομολογούν ουσιαστικά την έναρξη της διαδικασίας κρίσεων ανωτάτων αξιωματικών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε ότι αφορά το Στρατό Ξηράς αναμένεται προχωρήσει η διαδικασία κρίσεων για τους βαθμούς  Υποστράτηγων Ταξίαρχων και Συνταγματαρχών, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για  προαγωγή τουλάχιστον 2-3 Υποστράτηγων ενώ θα ακολουθήσουν  και προαγωγές Συνταγματαρχών  στο βαθμό του Ταξίαρχου.

Ομοίως αναμένονται κρίσεις και στους αντίστοιχους βαθμούς στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία με τα τρία Ανώτατα Συμβούλια των Κλάδων, να αποφασίζουν την παραμονή ορισμένων στους ίδιους βαθμούς και την αποστρατεία των υπολοίπων.

Όπως τονίζεται, οι Αρχηγοί θα προχωρήσουν στη διαδικασία με γνώμονα την επιλογή βάσει ικανοτήτων, προκειμένου να υπάρχει ποιοτική αναβάθμιση στις ανώτατες βαθμίδες του στρατεύματος, χωρίς «έξωθεν» παρεμβάσεις και επιρροές -ειδικά εφόσον βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο με την απειλή της Τουρκίας να οξύνεται - ενώ παραμένει ακόμα ασαφές σε ποια έκταση θα αποφασιστούν στο Στρατό Ξηράς, αποστρατείες στους βαθμούς Ταξίαρχου και Συνταγματάρχη. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ