OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Κρίσεις 2019: Ποιος είναι ο αρχηγός που δεν βιάζεται

22/01/2019 - 06:30
ΓΕΣ - κρίσεις
Share on FacebookShare on Twitter

Η γλώσσα των συμβολισμών για πολλούς θεωρείται σημαντική για να λύσει κανείς τον γρίφο των κρίσεων. Από την άλλη ο αιώνιος “βάτραχος” και νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, δεν είναι από τους ανθρώπους που αρέσκεται να μοιράζεται τις σκέψεις του για μια ευαίσθητη “επιχείρηση”. Τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην εκτέλεση. 

Στο πεδίο των συμβολισμών δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ισχυρή τη δύναμη που προσδίδουν στις υποψηφιότητες τόσο για τα ηνία του ΓΕΕΘΑ όσο και για το τι μελλει γενέσθαι στα τρια Γενικά Επιτελεία. Στην προσπάθεια να αποκωδικοποίηση πρωτίστως προθέσεων και δευτερευόντως αποφάσεων, επιμένουν στην έκφραση – γρίφο ότι “οι τελευταίες κοινές παρουσίες ή και οι απουσίες υποδηλώνουν έως ένα βαθμό την προτίμηση ή την απόρριψη.”

Και έδιναν ως παράδειγμα ανώτατο αξιωματικό που τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά δηλώνει ότι «δεν έχει λόγο να βιάζεται». Τις τελευταίες ώρες πάντως φαίνεται πως αναδύεται ένα άρωμα ανατροπών που θα διατηρήσει και τις πολιτικές ισορροπίες. Ακόμη και με τη «δημιουργία  νέων θέσεων» ώστε να μπορέσουν να δικαιολογηθούν οι όποιες μετακινήσεις.

Στο παρασκήνιο φυσικά τόσο οι φήμες όσο και οι επαφές οργιάζουν, ενώ ταυτόχρονα εντείνονται και οι πιέσεις προς τα κέντρα των αποφάσεων για την επικείμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Η πραγματοποίηση της, αναμένεται όπως όλα δείχνουν, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας δεν αποκλείεται να συγκληθεί ακόμη και την ερχόμενη Παρασκευή, με πιθανότερη όμως μια Σαββατιάτικη συνεδρίαση.

Με δεδομένα άλλωστε ότι ήδη διανύεται η πρώτη εβδομάδα, από τις συνολικά είκοσι ημέρες που ο νόμος προβλέπει ως παράταση για την ολοκλήρωση των διαδικασίων οριστικής πλήρωσης της θέσης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, καθώς επίσης και το ευδιάκριτο πάγωμα που έχει επιφέρει στα επιτελεία η αναβολή των αποφάσεων, είναι σαφές ότι “αυτή την εβδομάδα θα τελειώσουν όλα”. Αυτό έλεγε με βεβαιότητα καλά ενημερωμένη πηγή του Πενταγώνου.

Όπως έλεγε στο OnAlert η ίδια πηγή ενημέρωση όλες οι επιλογές έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Ο κοινός παρονομαστής είναι ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο “βάτραχος” έχει εξασφαλίσει εδώ και ημέρες την εν λευκώ εξουσιοδότηση του πρωθυπουργού να προχωρήσει στις αλλαγές που εκείνος κρίνει επιβεβλημένες για την διασφάλιση της συνοχής των κλάδων αλλά πρωτίστως για την προώθηση των παρεμβάσεων που απαιτούνται για τη μελλοντική αναβάθμισή τους.

Tags: Α/ΓΕΕΘΑΑΡΧΗΓΟΙ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣΚΡΙΣΕΙΣ 2019ΥΕΘΑ

Related Posts

FPV drones
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Την μονάδα παραγωγής FPV drones του 316 ΣΠΤΧ επισκέφτηκε παραμονή Χριστουγέννων [pics]

24/12/2025 - 11:16
Δένδιας - Κίμων
ΥΕΘΑ

FDI «Κίμων»: Η ύψωση της ελληνικής σημαίας – Δένδιας: Η ένταξη των τεσσάρων φρεγατών δημιουργεί το ισχυρότερο Ναυτικό που είχε ο Ελληνισμός

18/12/2025 - 16:09
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για Υπαξιωματικούς: Φέρνουμε νομοσχέδιο που σέβεται το κύρος και τον ρόλο που πρέπει να παίξουν

18/12/2025 - 10:32

Διαβάστε Επίσης

Προκλητική δήλωση από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: «Για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο φταίει η προσέγγιση της Ελλάδας»

Ρωσία: Ο ρωσικός στρατός στρατολόγησε 417.000 συμβασιούχους στρατιώτες το 2025

THAAD: O Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει 25 νέα συστήματα αεράμυνας και να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα

Ζελένσκι: Μίλησε με Γουίτκοφ και Κούσνερ για τις «λεπτομέρειες» του ειρηνευτικού σχεδίου

Η Ρωσία στηρίζει τη Βενεζουέλα και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «πειρατεία» στην Καραϊβική Θάλασσα

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε μαχητή της ελίτ ιρανικής Δύναμης Κουντς [vid]

Taurus Neo: Ο νέος γερμανικός πύραυλος cruise προετοιμάζεται για σειριακή παραγωγή – Έτοιμος από το 2030

«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας», λέει ο πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του

Top News

O Φοίβος αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Χριστούγεννα» της Δέσποινας Βανδή

Χριστούγεννα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960: Το δέντρο στο Σύνταγμα και οι στολισμένες βιτρίνες σε ένα ταξίδι στον χρόνο

Αντελίνα Βαρθακούρη και Χάρης Βαρθακούρης έκαναν χριστουγεννιάτικο τραπέζι με όλη την οικογένεια του Γιάννη Πάριου

Ο Νίκος Πλακιάς ξεσπά κατά της Hellenic Train για τη χριστουγεννιάτικη κάρτα: «Αρρωστημένη συμπεριφορά»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert