Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΡΧΗΓΩΝ: "Μνημόνιο" ή "αντιμνημόνιο" θα "ψηφίσει" ο Καμμένος;

05.02.2015 | 22:08
Μεγάλος προβληματισμός στο επιτελείο του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, για τις κρίσεις Αρχηγών Γενικών Επιτελείων που πρέπει να γίνουν τον Μάρτιο. Ο αντιμνημονιακός Πάνος Καμμένος διαπιστώνει ότι υπάρχει εντός του επιτελείου του και “μνημονιακό στρατόπεδο”. Τι εννοούμε;

Αν ο ΥΕΘΑ θέλει να αλλάξει Α/ΓΕΕΘΑ
,θα πρέπει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, να ενημερώσει τον νυν Αρχηγό. Η συντριπτική πλειοψηφία των επιτελών του είναι υπέρ της αλλαγής, όχι γιατί δεν εκτιμούν ως πρόσωπο τον στρατηγό Κωσταράκο,αλλά επειδή καλώς ή κακώς η περίοδος της Αρχηγίας του έχει ταυτιστεί απολύτως με την επιβολή της σκληρής μνημονιακής πολιτικής στο στράτευμα. Μπορεί σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις ο Α/ΓΕΕΘΑ να υπερασπίζεται τον εαυτό του,ωστόσο είναι σαφές ακόμη και σ΄ όποιον περνά έξω από το ΥΠΕΘΑ ότι ουδείς έχει πεισθεί για τις αντιρρήσεις που ισχυρίζεται ότι εξέφρασε για την επιβαλόμενη,απάνθρωπη κα αναποτελεσματική πολιτική στο στράτευμα. Οι πιο άγριες περικοπές έγιναν την περίοδο που ήταν Α/ΓΕΕΘΑ.

Συνεπώς η αποστρατεία και μάλιστα αφού έχει ήδη μπει στον τέταρτο χρόνο της θητείας του -ρεκόρ- κι αφού έχει εξασφαλίσει και την θεση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ , δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη.

Κάπου εδώ εμφανίζεται το λεγόμενο -λόγω των ημερών- “μνημονιακό” στρατόπεδο . Ορισμένοι απ΄ όσους ανήκουν σ΄ αυτό συνειδητά ή επειδή έχουν παραπλανηθεί χρησιμοποιούν ως επιχείρημα μια τεράστια ανακρίβεια. Η οποία λέει ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν μπορεί να αποστρατευθεί ακριβώς επειδή έχει επιλεγεί ως ο επόμενος πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ. Μέγιστη ανακρίβεια η οποία δεν γνωρίζουμε γιατί ανακυκλώνεται ασκόπως.

Οι υπόλοιποι έχουν την άποψη ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ πρέπει να παραμείνει στην θέση του μάλλον…από συνήθεια. Που σημαίνει ότι για να μην “διαταραχθεί τώρα το σύστημα ας τ΄ αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν”.

Όπως και να ΄χει ο Καμμένος πρέπει να πάρει μια απόφαση και μάλιστα γρήγορα. “Μνημονιακή” ή “αντιμνημονιακή” η απόφαση πρέπει να ληφθεί. Και όποια κι αν είναι θα δείξει ποιες είναι οι προθέσεις του για τις ΕΔ. Θέλει όντως να ταράξει τα νερά ή να τ΄ αφήσει όπως είναι;

Όσοι του εισηγούνται το πρώτο του επισημαίνουν ότι τυχόν παραμονή της ηγεσίας όπως έχει σήμερα θα “ακυρώσει” το “επαναστατικό” μήνυμα των πρώτων 24ωρων στο ΥΠΕΘΑ.

Καταλυτικό ρόλο στις αποφάσεις θα παίξει ο Διευθυντής του Στρατιωτικού του γραφειου αντιπτέραρχος ε.α Θεολόγος Συμεωνίδης ο οποίος ακούει τους πάντες αλλά δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του.

Διαβάστε ακόμη:

Κρίσεις Αρχηγών: Γιατί ο Καμμένος πρέπει να μιλήσει με τον Μπεγλίτη
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ