Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρήτη: Αξιωματικός παράδειγμα ήθους - Έκανε ''δώρο'' 2000 ευρώ

07.05.2017 | 18:20
Παράδειγμα ήθους αποτελεί κρητικός αξιωματικός ο οποίος πραγματικά άφησε με το στόμα ανοικτό πλήθος κόσμου με την αξιέπαινη πράξη του. Όπως γράφει εφημερίδα της Κρήτης αποτέλεσε θέμα συζήτησης σε τραπεζικούς υπαλλήλους, με κολακευτικά σχόλια, το τελευταίο διάστημα αυτό που έκανε ο Ηρακλειώτης αξιωματικός του Στρατού, ο οποίος άφησε «άφωνους» όλους όσοι πληροφορήθηκαν την… περίπτωσή του.

Η αξιεπαινη πράξη

Τι ήταν όμως αυτό που εντυπωσίασε τους υπαλλήλους συγκεκριμένης τράπεζας και οι οποίοι θέλησαν να αποκαλύψουν στην «Π»; Επέστρεψε στην τράπεζα ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, το οποίο, όπως μας είπαν υπάλληλοι με τους οποίους συνομιλήσαμε, θα μπορούσε να το είχε κρατήσει και κανείς να μην είχε καταλάβει το παραμικρό.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Ηρακλειώτης αξιωματικός πριν από λίγες ημέρες πήγε σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης προκειμένου να καταθέσει 2.000 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Το ΑΤΜ δεν κράτησε το προαναφερθέν ποσό και ενημέρωσε τον πελάτη ότι η συναλλαγή δεν μπορεί να εκτελεστεί. Ο ίδιος, έχοντας τα χρήματα πάλι στα χέρια του, σκέφτηκε να πάει σε άλλο μηχάνημα της ίδιας τράπεζας, προκειμένου να κάνει την κατάθεση, την οποία δεν δεχόταν το προηγούμενο τραπεζικό μηχάνημα.

Πράγματι, στο δεύτερο ΑΤΜ που πήγε έγινε τμηματικά η κατάθεση και χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες από υπαλλήλους της τράπεζας, ο κ. Καρφής κατέθεσε αρχικά 1.900 ευρώ και στη συνέχεια 100 ευρώ. Ο Ηρακλειώτης στρατιωτικός, άγνωστο πότε, έκανε έλεγχο στον λογαριασμό του ώστε να ξέρει τι υπάρχει και εάν έχουν πιστωθεί τα χρήματα που είχε βάλει.

Τότε προς μεγάλη του έκπληξη διαπίστωσε ότι πιστώθηκαν και τα δύο χιλιάδες ευρώ που είχε βάλει σε δύο δόσεις (1.900 +100 ΕΥΡΩ), αλλά και τα 2000 ευρώ που δεν είχε κρατήσει το μηχάνημα και του τα είχε επιστρέψει στην πρώτη προσπάθεια που είχε κάνει.

«Του έγινε ένα «δώρο» από λάθος της τράπεζας που ο ίδιος δεν το ζήτησε, αλλά ούτε και το κράτησε. Ένα λάθος που υπήρχε περίπτωση να μην το αντιλαμβανόμασταν ποτέ» μας είπε χθες τραπεζικός με τον οποίο συνομιλήσαμε για το θέμα και που γνωρίζει την υπόθεση από πρώτο χέρι.

Ωστόσο, ο ίδιος βλέποντας ότι έχει επιπλέον 2.000 ευρώ στο λογαριασμό του, που δεν είναι δικά του, δεν σκέφτηκε να κρατήσει τα χρήματα αυτά, αλλά επικοινώνησε με υπαλλήλους της τράπεζας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μάλιστα, στα ηλεκτρονικά μηνύματα που έστειλε και τα οποία μας έδωσαν τραπεζικοί υπάλληλοι, αφού αναφέρει το «ιστορικό» καταλήγει ζητώντας από τους εκπροσώπους του πιστωτικού ιδρύματος «να κάνουν τις δέουσες ενέργειες ώστε να επιστρέψει τα χρήματα που δεν του ανήκουν!».

Τι λέει ο ίδιος

Ο Ηρακλειώτης στρατιωτικός υπηρετεί στο Ρέθυμνο. Ο ίδιος αιφνιδιάστηκε αρχικά από το γεγονός ότι η περίπτωσή του έγινε ευρέως γνωστή και έφτασε μέχρι τα δημοσιογραφικά γραφεία, ενώ δε θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο ''Πιστεύω ότι το ίδιο θα έκανε η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μου'',  είπε στην εφημερίδα patris.gr

H στάση της Τράπεζας απέναντι στον στρατιωτικό

Εκτός όμως από την τιμιότητα και την μετριοπαθή στάση που κράτησε ο κ. Καρφής, αυτό που έκανε εξίσου μεγάλη εντύπωση ήταν και η απάντηση που έδωσε η τράπεζα στον Ηρακλειώτη αξιωματικό.

«Κι εμείς οι ίδιοι εντυπωσιαστήκαμε όταν συνάδελφοί μας από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών που απάντησαν στο mail, δεν του είπαν ούτε ένα «ευχαριστώ» γι αυτό που έκανε» τόνισε φανερά ενοχλημένος τραπεζικός υπάλληλος.

Με πληροφορίες από : patris.gr 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ