Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Κυπριακό: Ποια είναι η πρόταση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ

06.07.2017 | 12:26
Συνεχίζεται σήμερα για 8η μέρα η Διάσκεψη για το Κυπριακό στην Ελβετία παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ.

Ο Νίκος Αναστασιάσης ερωτηθείς εάν απορρίφθηκε η πρότασή του είπε ότι από τις απαντήσεις μπορεί να συναχθεί το αποτέλεσμα αν έγινε αποδεκτή ή απορρίφθηκε. Ακόμα όταν ρωτήθηκε εάν έθεσαν «αυτοί πρόταση», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε αρνητικά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ Αναστασιάδης τόνισε σχετικά με την πρόταση που έθεσε «Η πρότασή μας είναι απόλυτα σοβαρή και στόχο έχει να διαρρήξει το αδιέξοδο, να δημιουργήσει προοπτικές. Εάν κάποιοι δεν θέλουν να αποδεχτούν εύλογες ανησυχίες των Ε/κ και προσπαθούν να δημιουργήσουν άλλη εικόνα, αυτό είναι ένα πρόβλημα που οι ίδιοι πρέπει να λύσουν».¨αναφέρει ο Μιχάλης Ιγνατίου.


Σημειώνεται ότι συναντήσεις με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα έχει την Πέμπτη ο ΓΓ του ΟΗΕ στο Κραν Μοντάνα στις 11 το πρωί (12.00 ώρα Κύπρου).

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, ο Γκουτέρες θα προτείνει κατάργηση του δικαιώματος παρέμβασης και τη σύσταση ενός νέου συστήματος μέσα στο οποίο όλοι οι Κύπριοι θα αισθάνονται ασφαλείς. Έναν μηχανισμό παρακολούθησης της εφαρμογής της λύσης.

Ακόμα, προτείνεται σημαντική μείωση του τουρκικού στρατού κατά την πρώτη μέρα της λύσης και όσοι μείνουν θα εφαρμοστεί η αναλογία του 1960 (950 Έλληνες-650 Τούρκοι)

Όλες οι εξελίξεις για τη σημερινή Διάσκεψη στο newsit.com.cy

12:00 - Στον χώρο της Διάσκεψης όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, πλαισιωμένοι πλέον από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι συνομιλούν άτυπα και ετοιμάζονται για την λεγόμενη "οικογενειακή φωτογραφία". Τα χαμόγελα περισσεύουν αλλά η αισιοδοξία είναι περιορισμένη.

11:56 - Άφιξη Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά στον χώρο της Διάσκεψης.

11:54 - Κοινή επιστολή ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύης και Οικολόγων όπου εκφράζεται αντίθεση με τους τελευταίους χειρισμούς του ΠτΔ, μετά την κατάθεση πρότασης-πακέτου προς την τουρκική πλευρά.

11:52 - Μετά τον κατοχικό ηγέτη και την Υπάτη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι αφίχθηκε, άνευ δηλώσεως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στον χώρο της Διάσκεψης.

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ