Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Kυπριακό: Στο τραπέζι σήμερα τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων

03.07.2017 | 11:55
Στη δεύτερη βδομάδα μπαίνουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, από σήμερα Δευτέρα.

Η πρώτη συνάντηση στις 10:00-11:00 πμ (11:00-12:00 ώρα Κύπρου) είναι στο τραπέζι 1 για τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων και στις 11:00πμ-12:00 μμ (12:00-13:00 ώρα Κύπρου) για τα θέματα της εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού.

Σημειώνεται ότι όπως επεσήμανε ο Υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σκληρή δουλειά περιμένει την ελληνική και κυπριακή αντιπροσωπεία στην Ελβετία ενώ επιβεβαίωσε ότι η διαδικασία της Διεθνούς Διάσκεψης στο Κραν Μοντάνα έχει προχωρήσει.

Στο σημειό αυτό αξίζει να τονίσουμε ότι ο κ.Κοτζιάς στις 30 Ιουνίου του 2017 τόνισε ότι «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ζητάει όλα ή τίποτα» ενώ υπογράμμισε ότι η προσπάθεια εκβιασμού εκ μέρους της Τουρκίας αποτράπηκε. Περισσότερα ΕΔΩ.

Οι σημερινές εξελίξεις στην Ελβετία έχουν ως ακολούθως: 

11:20 - Ξεκίνησε η σημερινή Σύνοδος της Διάσκεψης για το Κυπριακό, στο Κραν Μοντάνα, σύμφωνα και με το tweet του Αναπλ. Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Βίκτωρα Παπαδόπουλου.

11:12 - Το "αμίλητο νερό" έχει πιεί ο κατοχικός ηγέτης, ίσως κι όχι άδικα, καθώς ουσιαστικά είναι η Τουρκία η οποία πραγματικά διαπραγματεύεται, ωστόσο προκαλεί έντονη εντύπωση το γεγονός ότι οι μόνες σχεδόν κουβέντες του κ. Ακιντζί μέχρι στιγμής, ακόμα και σήμερα το πρωί προσερχόμενος στο χώρο της Διάσκεψης είναι ένα καλημέρα, ένα καληνύχτα, και το σιβυλλικό "θα μιλήσω όταν έρθει η ώρα"...

11:06 - Κοτζιάς: Xρειάζεται νηφαλιότητα, προσοχή και αναστοχασμός. Η ευθύνη είναι μεγάλη για όλους μας.

11:00 - Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η 2η εβδομάδα της Διάσκεψης για την Κύπρο. Ο ΠτΔ με την κυπριακή αντιπροσωπεία ήδη στον χώρο της Διάσκεψης στο Κραν Μοντανά.
 
Ακόμα περισσότερα για τις σημερινές  εξελίξεις στο Κυπριακό μεταδίδει το newsit.com.cy

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ